Ana içeriğe atla

Okuma-Yazma Seferberliği Başladı

Merhabalar

Okuma-yazma bilmeyenler için çok güzel bir haber getirdim. Dün Müge Anlı ile Tatlı Sert programında çok güzel bir uygulamaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da programa katılmasıyla ülkemizde okuma-yazma bilmeyenler için yepyeni bir dönem başlamış oldu.

Ülkemizde okuma-yazma bilmeyenlerin yaşadığı sıkıntılar malum. Her ne kadar ülkemizde okuma-yazma oranında büyük artış varmış gibi görünse de, zamanında çeşitli nedenlerle okula gidemeyenlerin sayısı da bir o kadar fazla ve seferberliğin bu insanlar için büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. 

Okuma-yazma seferberliğinde öncelikle 80 saat eğitim alıp, okuma-yazma öğrenenlere okur-yazar belgesi verilecek. Bu eğitime ilave olarak 180 saat daha eğitim alındığında da İlkokul Diplomasına sahip olunacak. Bu zamana kadar okula gidememiş, içinde uhde olarak kalanlar için bu diploma kaçırılmayacak bir fırsat. İlkokul diplomasından sonra diğer okulları bitirmek içinde önünüz açılacak. Bunun için yapılması gereken okuma-yazma öğrenmek isteyenlerin 26 Şubat 2018 tarihine kadar bulundukları ildeki Halk Eğitim Merkezlerine yada Okul Müdürlüklerine müracaat etmesi. Sonrasında da okuma-yazma öğrenmek için süreç başlayacak.

Dün başlayan okuma-yazma seferberliğinin ardından tüm illerimizdeki Halk Eğitim Merkezleri ve okullarında müracaat etmek için uzun kuyruklar oluştu. Bu seferberliğin başını ise 04 Ocak 2018 tarihinde programa konuk olan Sevim Gürçay çekti.

O zaman okuma-yazma bilmeyen, öğrenmek isteyen herkesi bu seferberliğe davet ediyoruz. Ben bu projeye canı gönülden destek veriyorum. Ne demiş Hz.Ali "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" Bazılarına göre "böyle bir şeye ne gerek vardı" gibi gelebilir ama tok açın halinden anlamaz mantığıyla hareket ederek sesleniyorum. Okuma-yazma bilenlere saçma gelen uygulama, yada ne gereği vardı gibi gelen uygulama, bilmeyenler için kendilerine altın tepside sunulan bir fırsat. Yada şöyle düşünün. Siz okuma-yazma bilmeseydiniz de aynı şekilde düşünebilir miydiniz?

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Mutlu bir gün olsun. Okuma-yazma bilmeyen kalmasın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Benden de sonuna kadar tam destek. Hep detsek. Okuma-yazma bilmeyen kimse kalmasın...

    YanıtlaSil
  2. Bence harika bir seferberlik olmuş . Ne güzel , gerçekten okuma yazma bilmeyen çok fazla insan var . Çok zorluk çekiyorlar . Hele ilkokul diploması harika olmuş . Böylelikle okuyabilmek için adım atabilirler . Böyle bir etkinliği duyurmanız da ayrı bir güzel . 😊 Sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Sosyal sorumluluk projelerini duyurmaktan inanılmaz mutluyum. Bu sayede bir kişiye bile ulaşsam benden daha mutlu birisi olamaz emin ol. Sevgiler canım.

      Sil
  3. harika ya çok duygulandım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yazarken acayip coşku ve duyguyla yazdım canım :)

      Sil
  4. Çok güzel bir uygulama olmuş, insanlar fırsat buldukça gidip öğrenirler. İnşallah devamı da gelir bu uygulamanın, ben de tam destek vererek yazınızı paylaşıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler desteğin için. Okuma-yazma bilmeyen ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar güzel olur.

      Sil
  5. güzel bir uygulama ara ara yapılıyor, yıllar önce bizim köyde de olmuştu, okulda ders veriyorlardı akşamları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara yapılan uygulamalara az kişi katılıyor ve maalesef amacına ulaşamıyor. Böyle bir seferberlik yapılması gerçekten çok güzel.

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir seferberlik. Her zaman destekçisiyim bu durumun. Okuma-yazma bilmeyen kalmasın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Okuma-yazma bilmek önemli ve herkes okusun. Bu konuda her zaman sonsuz destek olmak lazım. Sevgiler :)

      Sil
  7. Ben bununla ilgili bir yazi yazmayi düsnyordum canm. Özellikle müge anliyla ilgili. Yazicam da ama ne zaman bilmem 😂 bende destekliyorum. Dogru bir uygulama bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Herkesin desteklemesi gereken bir proje diye düşünüyorum. Yazınıza bekliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  8. memleketin yüzde on'u okur yazar değil; özellikle kadınlar ağırlıkta, iyi bir uygulama mutlaka. Çoğu insan için oldukça kıymetli ve önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok kıymetli ve önemli. Başvuruların yoğunluğuna bakılırsa herkes böyle bir adım bekliyormuş sanırım.

      Sil
  9. Çok güzel bir seferberlik olmuş. Emeği geçenlerden ve duyurduğunuz için de sizden Allah razı olsun..
    Okuma yazma bildiğimiz için çoğu zaman bu nimetin ne kadar önemli olduğunun farkına varamıyoruz. Büyük bir nimet gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Sosyal sorumluluk projelerini duyurmak herkesin görevi olmalı. Okuma yazmanın kıymetini sanırım bilmeyenler daha çok anlıyor.

      Sil
  10. İnşallah başarılı olur. Güzel bir uygulama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kişi bile öğrense bana göre amacına ulaşmış demektir. Ama amaç daha fazla kişinin öğrenebilmesi tabii ki...

      Sil
  11. Çok doğru ve ihtiyac olan bir uygulama başlatılmış...Herkese ulasılır inşallah..
    Sevgiler canım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ülkemizin doğusundan batısına kadar her kesimdeki okuma-yazma bilmeyen bireylerine ulaşılabilir. Sevgiler canım...:)

      Sil
  12. Müge Anlı'yı seviyorum. Bir çok hayırlı işe imza atıyor. Okuma yazma seferberliğine ben de sevindim. Okuma yazma öğrenmeye kim gereksiz diyebilir, bu mümkün mü? Beni üzen hala okula gönderilmeyen çocukların var olması. Devlet buna el atsın. Sonradan öğrenmek de önemli ama en kıymetlisi çocukların okula gitmesi. Okula gitmeyen çocuk kalmasın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma-yazma öğrenmeye değilde, uygulamayla ilgili birkaç kişinin ne gereği vardı sözlerine şahit oldum. Bu da beni üzdü açıkçası. Bunu söyleyen kişi acaba kendisi bilmeseydi de aynı şeyleri söyleyebilir miydi? yada düşünebilir miydi? sorgulamak gerek. Müge Anlı gerçekten güzel işlere vesile oluyor. Medyanın gücünü güzel şeyler için kullanan nadir insanlardan biri bana göre. Sevgiler :)

      Sil
  13. Ancak 80 değil 120 saat olması gerekiyor.okur yazar belgesi için 120 saat daha sonra 2.kademe belgesi için yani ilkokul diploması yerine geçen belge için 180 saat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde evet 120 saat ama bu uygulama çerçevesinde 80+180 şeklinde uygulanıyor :)

      Sil
  14. Dünyada 1 milyara yakın insan okuma yazma bilmiyor. Ne yazık ki bu sayının üçte ikisini kadın nüfusu oluşturuyor. Bence "Kızını okutmayan birinin hastanelerde kadın doktor tercihi kullanmaya" çalışması, gerçekten çok absürd..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu söylediğin kişilerden biri de maalesef eşimin akrabası. Kızını okutmadı ama hastanede kadın doktor istiyor. Zihniyet çok kötü. Yazık ki ne yazık :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?