Ana içeriğe atla

Julie Garwood - Gelin

Merhabalar

Kitap kardeşlerim sayesinde tanımadığım yazarları tanımaya ve kitaplarını okumaya devam ediyorum. Sırada Julie Garwood'un Gelin kitabı var. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki; Düğün kitabını yanlışlıkla önce okumuşum. Düğün kitabından önce Gelin'i okumam gerekiyormuş. Ne yapalım sağlık olsun. 

Jamie evin en küçük kızıdır. Baron Jamosan'ın da aynı zamanda üvey kızıdır. Jamie'nin babası öldüğünde annesi Baron ile evlenir ve evlendiğinde eski eşinden hamiledir. Baron bebeği kabul eder hatta Jamie'yi diğer üç kızından ayırmaz. Öz kızı gibi sahiplenir. Jamie ve üç kardeşi yaşamlarına devam ederken, Baron Kral'a olan borcunu ödeyemez. Kral'da Baron'a ceza olsun diye iki kızını İngiliz Baronlarla evlendirmesini emreder. Bu seçecek kişilerden biri de Alec Kincaid'dir. Malum İskoçlar ve İngilizler düşmandır. Anlaşamazlar. Baron küçük kızı Jamie'nin yanından ayrılmasını istemez. Bu nedenle de Jamie'ye Kral'ın sadece üç kız arasından seçim yapması için mektup gönderdiği yalanını söyler ve seçim için geldiklerinde kendisinin ortaya çıkmamasını tembihler. Fakat işler Baron'un hesapladığı gibi gitmez. Çünkü evin kahyası ve Jamie'nin de en yakın arkadaşı olan Gaga vaktinden önce gelen Alec Kincaid ile konuşma fırsatı bulur ve kendisini Jamie'yi seçmesi konusunda uyarır. Zaten Jamie'de Baron'ların erken geldiğinden haberdar değildir ve kendisini salonda bulduğunda artık her şey için çok geç kalınmıştır. Baronlar kendisini görmüştür ve Alec Kincaid seçimini yapmıştır. Jamie ile evlenecektir. Baronlar eş seçimlerinden sonra evlenirler ve eşlerini de alarak kendi ülkelerine dönerler.

Julie Garwood gelin kitabıyla her ne kadar aşk kitabı yazsa da kitabın içerisinde birazda polisiye barındırdığından dolayı çok sevdim. Kitabın bazı bölümlerinde kötülük yapacak kişinin ağzından notlar vardı ve sonunda ortaya çıkan kişi tahmin ettiğim kişiydi.  

Alec Kincaid kaba, iri yarı ve acımasız ama bir o kadar da hayranlık uyandıracak biri. Aslında kabalığının altında bir o kadar da yumuşak bir kalbe sahip. Özellikle Jamie'ye karşı. Jamie ile Alec arasında geçen diyologlar bazen gülümsetti. Ama burada değinmek istediğim bir nokta var. 1100'lü yıllarda kadınlar bu kadar söz sahibi miydi? orası biraz tartışılır. Jamie fazlasıyla başına buyruktu çünkü. 

Jamie aşırı derecede yetenekli ve güzel birisi. Zaten üvey babası da sırf kendisine yardımcı olsun diye bencilliğinden dolayı yanından göndermek istemiyor. Yoksa sevdiği, onu kolladığı falan yok. 

Kitabı merak içerisinde okudum çünkü başlangıçta Alec Kincaid'in eski cenazesiyle ve Alec'e düşman olan kişinin düşünce balonuyla kitaba merhaba diyoruz. İçerisinde polisiye tarzı da olduğundan çabuk bitti sanırım. Ama çeviride sıkıntılı yerler vardı ve bazen dönüp yeniden okumam gerektiği de oldu.

Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Güzel şezlong kitaplarından. Kafa dağıtmak için okunabilir.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Gülümsemeyi de unutmayın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Kitaplığımda okunmayı bekliyor. Bu sene içinde okuyacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman seninde yorumunu merakla bekliyorum. Bakalım beğenecek misin Gelin'i )

      Sil
  2. Hiç okumadığım bir yazar, denemek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski zamanda yazıyor ama anlatımı güzel. Deneyin bakalım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan