Ana içeriğe atla

Evcil Tiyatro Oyunu

Merhabalar

Bu sıra sinemalara ve tiyatrolara acayip sarmış durumdayım. Bulduğum oyunlara ve filmlere bilet alırken buluyorum kendimi. Geçenlerde Sınır oyununa bilet almıştım ama eşimin işleri nedeniyle gidemedik. Biletlerimiz de yandı haliyle. Ama dün akşam sahnelenen Evcil oyununa gitmeyi başardık. 


Oyunun konusu ; toplum ve çevre baskısı sonucu kendi iç dünyasına hapsolmuş bir kadının yaşadığı dramı anlatıyor. Oyun sahnede tek kişi, sahne gerisinde sadece sesleriyle oyuna dahil olan iki kişiyle birlikte toplamda üç kişiden oluşan bir ekiple icra ediliyor. Kadının iç dünyası, yaşadıkları, hayatına kattığı travmalar çok güzel şekilde ele alınmış ve sahnelenmiş. Tek perdelik oyun yaklaşık olarak  70 dakika sürdü. Oğlumu da bu oyuna götürdük ama çocuklarıyla gitmek isteyenler için +13 yaş sınırı var. Girişte bu nedenle kimlik kontrolüne bile tabi tutulduk. 



Oyun erkek olmakla, insan olmanın farkını da çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor ve bir kez daha çocuklarımızı "erkek oğlum, aslan oğlum" şeklinde yetiştirmemek gerektiğini, insan gibi yetiştirmek ve eşlerine de insan gibi davranmaları gerektiğini gözler önüne seriyor. Bir nevi toplumda kanayan yaraya parmak basıyor. 



Oyunu beğendim ve iyi ki de gitmişim, oğlumu da götürmüşüm dediğim oyunlardan birisiydi. Gitmek isteyenlere tavsiye ederim.

Yazan : Tolga Özenç ÖZENÇEL
Yönetmen : Tolga Özenç ÖZENÇEL
Yönetmen Yardımcısı: Serkan SEZGİN
Kostüm Tasarım: Tülay KALE
Dekor Tasarım: Ahmet ERTAP
Işık Tasarım: Mustafa KALA
Sahne Amiri: Ayşen Aşkın

Oyuncular
Ecren CAN SERİM
Basri Kaan ÖZCAN
Barbaros ERDEMİR

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okuyun. Yeni yerler keşfedin. Tiyatroya gidin. Kendinizi ve hayatı sevin.

Hoşçakalın. 

Yorumlar

  1. İnanın yorumunuzdan etkilendim. Bu oyun yakın çevreme gelirse mutlaka gideceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda bildiğim kadarıyla sadece Eskişehir'de oynuyor. Gelirse mutlaka gidin.

      Sil
  2. Çok güzel bir oyuna benziyor, teşekkte ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi. ben sevdim. İzleme şansın olursa mutlaka izle.

      Sil
  3. Bende bugün tiyatro izlemeye gidiyordum perşembe günleri ücretsiz tiyatro başlattılar... Şansıma da bilet kalmadı, izleyemedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy benimde en sevmediğim o işte. Bilet bulamamak. Deliriyorum öyle olduğunda. Umarım bir dahakine bulabilirsin.

      Sil
  4. Bu sene tiyatroya başlayamadım ama sene içinde mutlaka giderim. Bazen sinemadan bile çok seviyorum tiyatroya gitmeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende daha çok seviyorum tiyatroyu. Kış sezonu bitmeden mutlaka git. Eşim bile geliyor artık benimle :) Zafer benim hahahahaha:))

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.