Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Bir Dilekle Başladı Her Şey (Blossom Sokağı Serisi - 5)

Merhabalar

Blossom Sokağı serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Araya kitap almadan seriyi bitirme maceram nasıl olacak bilemiyorum ama şu ana kadar iyi gidiyor. O zaman Bir Dilekle Başladı Her Şey'e göz atalım.

Anne Marie eşi ölmeden önce çocuk sahibi olmayan biridir. Fakat eşi hayattayken bu isteğine şiddetle karşı çıkmış ve çocuk sahibi olmasına izin vermemiştir. Bunun yerine çocuk isteğini bastırması için kendisine bir kitapçı dükkanı açmasını sağlamış ve bir de köpek almıştır. Eşi aniden kalp krizi geçirip öldükten sonra Anne Marie büyük bir boşluğa düşmüş ve bu boşluğu ne ile dolduracağını bilememiştir. Üstelik üvey kızı da hayatına bir bomba atmışken kafası tamamen karışmıştır.

Lillie ve Barbie anne kızdır. Eşleri aynı şirkette çalışmaktadır ve çıktıkları iş seyahatine uçak kazasında hayatlarını kaybederler. Eşlerinin vefatından sonra hayatlarına zengin iki dul olarak devam edeceklerdir. Ancak hayatlarındaki eksik olan şey para değildir.

Bu üç kişi ve eski kitaplardan tanıdığımız Elise sevgililer gününde sevgilisiz olarak kutlamaya yapmaya karar verip bir araya gelirler. Parti sırasında ortaya bir fikir atarlar. Herkes kendisine bir dilek listesi hazırlayacak ve bu zamana kadar ertelediği dileklerini sırasıyla gerçekleştirecektir. İlk başlarda olur mu acaba? diye baktıkları liste sonrasında herkesin ilgi odağı olur ve dilekler bir bir yerine getirilmeye başlar.

Kitapta en sevdiğim karakterler Mark ve Barbie'ydi. Diyaloglarını çok beğendim. Lillie ve Hector ise aşık olmanın yaşı olmadığını ve Anne Marie ise evlat sahibi olmak için doğurmak gerekmediği bir kez daha gösterdi.

Kitabı okuduğumda benimde 2020 yılına kadar yapılacak listem aklıma geldi ve en kısa zamanda göz atacağım. Bakalım ne kadarını hayata geçirebilmişim? Sizlerde çok güzel dilek listeleri yapabilirsiniz. Ama listeyi yaptıktan sonra mutlaka uygulayın.

Debbie Macomber romanlarının edebi tarafı yok evet ama insanı iyi hissettiren bir tarafı var. Bu nedenle kendisini okumaya devam edeceğim. Sırada Yeni Başlangıçlar Mevsimi var.

Yeni yazılarımda görüşünceye kadar, mutlu pazarlar. Gülen yüzleriniz hiç solmasın. Her şey istediğinizden çok daha iyi olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden


Dilekler, içtenlikle istenince gerçekleşen hayallerdir…

Hayata yeniden tutunmak için önünde yirmi dilek duruyordu... Kâğıda döktüğü yirmi hayal…
Acı çekmektense geleceğe umutla bakmasını sağlayacak yirmi ihtimal…
Artık bir sonraki güne güzel duygularla başlamak için hazırdı, çünkü gerçekleştirmesi gereken hayalleri vardı. Çünkü hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdi…

Hayatınızda çok isteyip de gerçekleştiremediğiniz şeyler mi var?
O halde hemen kâğıdınızı kaleminizi alın ve dilek listenizi hazırlamaya başlayın…

“En katı yürekli okuyucular bile kendilerini bu umut dolu romandaki unutulmaz karakterler için gizlice gözyaşlarını silerken ve kendi dilek listelerini hazırlarken bulacaklar.”
Booklist

“Konu özel, unutulmaz bir yer ve onurlu, güçlü karakterler yaratmaya geldiğinde kimse Debbie Macomber’dan daha iyi olamaz.”
BookPage

“Macomber’ın kullandığı dil ve olumlu anlatımı sizi sevdiğiniz koltuğunuz kadar rahat ağırlıyor.”
Publishers Weekly

“Debbie kalbini kâğıda işlemiş. Sonuç ise muhteşem!”
RT Book Rewiews

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 464

Martı Yayınları

Yorumlar

  1. Çok güzel bir kitaba benziyor. İsmini not alacağım. Teşekkür ederim .😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bunlar seri yalnız haberin olsun. Küçük Mucizeler Dükkanı ilk kitabı. Bu kitap 5.kitap anlayacağın :) Bağımsızda okunabilir ama seri olduğundan ilkinden başlasan daha güzel olur sanırım :)

      Sil
  2. Bu kitabın ilk basıldığı zamanı hatırlıyorum. 😁 hala okuyacağım inanır mısın ya 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahah bende alalı çok oluyor ama elimde sürünüyor resmen. Şu challenge olayları sayesinde bitirmeye çalışıyorum. Merak ediyorum ama bir süre sonra araya bir şey giriyor yine kalıyor. Bu sefer kararlıyım bitecek inşallah :) Umarım sende okuyabilirsin.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz