Ana içeriğe atla

Mesir Çayı

Merhabalar

İzmir dönüşünde Manisa üzerinden Eskişehir'e geliyoruz. Yolda bir tabela gördük. Mesir macunu fabrika satış mağazası 500 metre.

Aslında ilk amacımız mesir macunu almaktı. Oldum olası tadını severim ve eşimde çok sever. Fakat mağazaya girdiğimizde bitki çayı hastası olan ben bitki çaylarını gördüm ve hemen aldım. Özellikle böyle baharat aromalı çaylar çok hoşuma gidiyor. Öncelikle çayın içerisinde tarçın, çörekotu, zerdeçal, hibisküs, karabiber, yenibahar, karanfil, hardal tohumu, anason tohumu, kişniş tohumu, zencefil, müskat, rezebe tohumu, kebabiye, sinameki, meyan kökü, kakule, havlıcan, hıyarşembe safran, kimyon, çam sakızı, mürsafil, portakal kabuğu, limon kabuğu, melissa otu, sarı helile, funda yaprağı, biberiye yaprağı, hayıt tohumu, üzüm çekirdeği, ak biber, ısırgan yaprağı, tere tohumu, kereviz tohumu, keten tohumu, deve diken, tohumu, darülfüfül, vanilya meyvası, keçi boynuzu olmak üzere kırk bir çeşit baharat bulunmaktadır. İçeriğinde şeker bulunmadığından şeker sevmeyen yada şeker tüketemeyenler için ideal bir içecektir. İçeriğindeki baharat aromaları sayesinde şeker eksikliği hissetmeyeceksiniz. Ayrıca bağışıklık sisteminizi de güçlendirdiğinden antibiyotik etkisi de yapmaktadır. Ancak günlük kullanımı içerisindeki bitkilerin kuvvetli olmasından dolayı bir fincanı geçmemelidir.

Mesir çayının tadını sevdim. İçimi kolay ve lezzetli. İnternet üzerinden 20'li ve 40'li poşetlerini bulabilirsiniz. 20'li poşetini 7,50.-TL'ye aldım. Kullanan herkese şifa olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol okumalı günler olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. aa ne güzel yapmışsınız ya , gerçi ben sadece siyah çay ve kahve tüketebiliyorum ama bitki çayı içenlere o kadar imreniyorum ki , keşke içebilseydim diye sürekli hayıflanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende asıl kahveciyim ama her türlü bitki çayını da hiç sıkıntısız içerim. Bu nedenle evde bir sürü bitki çayı mevcut :)

      Sil
  2. Bu çayı denemiştim daha önce. Tadını sevmiştim. Keyifli içimleriniz olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Evet bende sevdim tadını. Baharatlı olmasına karşın yumuşak içimi var.

      Sil
  3. ülkemizin dört bir yanı şifa kaynağı neredeyse... Ama genç nesil tarafından bilinmiyor bu tür şeyler artık. Geleneksel kültür diye bir şey kalmadığından, kullan at mantığına geçildiğinden... Keşke genel kültür olarak derslerde işlense de insanlar faydalanabilse. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve eşim oğluma sürekli eskilerle ilgili bilgi veriyoruz ki; faydalansın. Aklında kalsın. Oğlum unutabileceklerini de not alıyor. Dediğiniz gibi keşke yeni nesil eskiye azıcık merak salsa da kendilerine azıcık faydalı olabilecek şeyleri bünyelerine katabilseler...

      Sil
  4. Bitki çaylarını çok severim bununda tadı çok hoştu.:) buarada mimledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitki çayları candır. Hemen bakıyorum. Tatilden döndüğüm için maalesef yorumlara ancak sıra geliyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları