Ana içeriğe atla

Bolca Nene Köyceğiz/Muğla

Merhabalar

Yazın Bodrum tatilimiz bittiğinde Fethiye tarafından dönmeye karar vermiştik. Hava sıcak olduğundan yolda içmek için bir şeyler aramaya başladık. 

Yol boyunca sebze, meyve ve bal satan tezgahlardan birinde durmaya karar verdik. Tesadüfen de Bolca Nene tezgahında durmuşuz. İyi ki de öyle olmuş. Mola yerine vardığımızda Bolca Nene bizi güler yüzüyle karşıladı. Mekan öyle ahım şahım bir yer değil. Yol üstü mola yerlerinden. Ama hizmetlerinden gerçekten memnun kaldık. Birer bardak meyve suyu siparişi verdik. Ama gelen bana kalırsa meyve suyunun Nirva'ya ulaşmış haliydi. Öncelikle bardaklar derin dondurucudan çıkarılıyor. Meyve suyu da bardak bardak değil bir koca sürahi şeklinde getiriliyor. Meyvelerde aynı şekilde soğuk sıkılıyor. Yani öyle buzla falan soğutup, meyve suyunun tadını kaçırmıyorlar. İçine dondurulmuş meyve suyu atıyorlar ayrıca. Bunun yanı sıra (ikram olabilir de olmayabilir de emin değilim ödeme yaparken sormadık çünkü) birde meyve tabağı getirdiler. Onlarda yine aynı şekilde soğuktu. Biraz sohbet ettiğimizde mekanı büyütmek istediklerinden bahsettiler ama bence büyütülürse bu kadar sıcak bir ortam olur mu? bilemiyorum. Ama bu haliyle bizce gayet sıcak ve samimi.


Bu fotoğraf kendi facebook sayfalarından alınma. Zira çok susamış olduğumuz için fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Ama bize gelen sürahi ve bardaklarda aynen bu şekildeydi.

Şayet sizlerinde bu taraflara yolunuz düşerse mutlaka Bolca Nene'ye uğrayıp, bir sürahi meyve suyunun tadına bakın. Aşağıya adres ve telefon numaralarını da bırakıyorum. Belki gitmek isteyen olur ve işine yarar diye.

Adres: Toparlar Mahallesi Muğla Fethiye Yolu 48804 Köyceğiz-Muğla
Telefon: 0 505 267 64 28

Ayrıca limon, portakal, mandalina, domates gibi sebze ve meyvelerin yanı sıra bal,turşu ve damla sakızı gibi yöresel ürünlerin satışı da bulunuyor.

Yeni yazılarımda görüşene dek, kendinize iyi bakın. Okuyun. Gezin ve gülün. Hayatı doyasıya yaşayın.

Hoşçakalın.



Yorumlar

  1. Ben de öyle salaş yerleri keşfetmeyi pek severim :)Daha lezzetli oluyor tatlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha güzel oluyorlar. Salaş köfte ve kebapçılara bayılırım mesela :)

      Sil
  2. gezi yaptığımız da yol kenarlarında çok sık karşımıza çıkardı bu tür güzel yerler..alışveriş yapmadan gitmezdik..yazın iyi giderdi şerbetleri..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende yol kenarında bulunan tezgahlardan mutlaka alışveriş yaparım. Özellikle magnet hastalığım var :)

      Sil
  3. Toparlar bizim ayda bir geçtiğimiz yer neredeyse ama bolca neneye hiç uğramamıştım. Bir daha gittiğimde mutlaka uğrarım.

    YanıtlaSil
  4. İsmiyle müsmma bir neneymiş... afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Umarım bir gün yolun düşer :)

      Sil
  5. Bolca Nenee'yi tebrik ediyorum, ne güzel hakikaten sıcacık bir yer, eli bol, gönlü bol bir hanım teyze sanıyorum kesesine berek, sizlere de afiyet olsun Beyda'cığım. Ah keşke gelebilsem malum Bücürük kedim var hiçbir yerlere gidemiyorum...:(
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde abla. Gerçekten çok güzeldi. Umarım bir gün Bücürükle birlikte gidebilirsin :) Sevgiler :)

      Sil
  6. Adı üstünde Bolca Neneymiş ya meyve suyu ondan öyle bol bol gelmiş olabilir mi acaba? Yolumuz düşerse mutlaka uğrarım madem meyve suyunda o kadar nirvanadalar bi bakmak lazım dimi ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzeldi. Hatta biz koca sürahi olunca bitiremedik. Sırf ziyan olmasın diye içtik. Mutlaka uğrayın :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı