Ana içeriğe atla

Nurcan Ateş - Anılar Ve Öyküler

Merhabalar

Bu kitap bloğumu ilk açtığım zamanlarda yazar tarafından bana gönderilen bir kitaptı. Okunacak kitaplarımı ön sıralara çıkarırken sayfa sayısı nedeniyle yanıma kolaylıkla alabileceğim kitapları ayırmıştım ve bu kitabı da oğlumu yüzme kursunda beklerken iki akşamda bitirdim. 

Kitapta yazarın kendi çocukluk anıları yanı sıra, yazmış olduğu öykülerde bulunuyor. Kitabın ilk anısı Ebemin Kabakları. Bu hikaye bana o kadar tanıdık geldi ki okurken kendi çocukluğuma gittim resmen. Bizim de dedemin tarlasından çaldığımız körpe salatalıklar aklıma geldi. Rahmetli dedem yediğimize değilde; ziyan ettiğimize kızardı. Bu hikaye de biraz bana eskilerdeki anılarımı anımsattı. Yüzümde gülümseme, kalbimde bir burukluk okudum bu hikayeyi.

Bunun dışında insanın ders çıkaracağı öyküler ve anılarda mevcut. Yalan ve Hatanın Bedeli yine sevdiğim hikayeler arasında yerini aldı. Kitabı sevdim. Yazarın naif anlatım dilini de. Zaten daha öncesinde bir şiir kitabını da okumuştum. İlk kitap yorumumu da buradan okuyabilirsiniz.

Bu kitabı oğluma okuttuktan sonra, blogda sizlerden birine hediye edeceğim. 

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Okumayı ve gülümsemeyi unutmayın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Genç yazarımız, anı-öykülerinde tanık olduğu çocukluk ve sonrası dönemlere ait anısal olayları öyküleştirilen yer yer güldürmekte, bazen de düşündürmektedir.Anlatımda oldukça doğal, sıkıcılıktan uzak ve akıcı bir yerel dil kullanması, okura rahat bir okuma olanağı sağlamaktadır.Gelecekte yeni öyküler vereceğine inanıyor, genç şair yazarımızı kutluyoruz.

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 120

Ürün Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Mehmet Solmaz - Kayıp Senarist Marti

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Margaret Lucas Cavendish Kimdir?

 

Yeniden Sağlıklı Yaşama Dönüş

Merhabalar Son iki senedir yediğime içtiğime dikkat ederek yaklaşık olarak 18,50 kilo vermiş biri olarak kendimle gurur duyuyordum. Ta ki 2018 yılında hayatımdaki bazı düzen değişikliklerine kadar.

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi

  Merhabalar Peyniraltı Edebiyatı Dergisi kitap alışverişim sırasında hediye olarak gönderilen bir dergiydi. Benim gibi meraklı olabilecek kişiler için dergi içeriğini ve yayımlanan bir kaç şiiri paylaşıyorum. 

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Mim - Reklamlardaki Gibi Olmayan Şeyler

Merhabalar Simli Nane'nin Güncesi bloğunda okuduğum bir mim vardı ben de bu mimi yanıtlamak istedim. Acayip tilt, tilk vs. vs. vs. artık ne kadar uyuz olunabilecek şey varsa olduğum bir reklam yorumuyla sizlerleyim.