Ana içeriğe atla

Bodrum Gümbet Eken Resort Hotel

Merhabalar

Kurban Bayramı öncesinde tatil için son jübilemizi yapıp Bodrum'la sezonu kapadık. Aslında Antalya tarafına rezervasyon yaptırmıştık ama eşimin iş arkadaşı Bodrum'u çok fazlasıyla övünce eşim Bodrum'a gitmek istedi ve biz de rotayı Ege'ye çevirdik. Peki tesisten memnun kaldık mı?


Tesise girer girmez yaşadığımız resepsiyon krizi ile başlamak istiyorum. Voucher belgesini resepsiyon görevlisine uzatmama rağmen ısrarla ismimi sordu. Söylüyorum ama anlamıyor tekrar soruyor. Bu olay üç kez tekrarladıktan sonra kendisine voucher belgesini verdiğimi ve oradan kontrol etmesini istediğimi belirttim. Odamızın ne zaman hazır olacağını sorduğumda bana bilmediğini, belki on dakika belki de bir saat süreceğini belirtti. Başka bir görevli geldi. Sinirler tepeme çıkmış odayı kendisine sorduğumda on dakika sonra alacaklarını belirti ve aldılar da.  

Odaya geldiğimizde odalar temizdi. Ancak banyodaki perde meselesi canımızı sıkmıştı. Zira duş alırken her yer ıslanıyor ve artık duş perdesi mi kaldı? diye söylenmeden edemedim. Mini barda hiç bir şey yok. Buna su da dahil. Herhalde dedim henüz koymadılar. Bu arada her şey dahil sistemde konaklama yapıyoruz. Neyse yemek zamanı geldi. Ama öncelikle minibarda su bile olmamasını resepsiyona bildirmeye gittik. Resepsiyondaki görevli suyu dışarıdan şişe ile yada marketlerinden alacağımızı, sürekli olarak da o şişeyi doldurabileceğimizi söyledi. Sebiller varmış. Şişeyi doldurabilirsiniz dedi. Ben tabii ki oteli ayağa kaldırdım. Her şey dahil sistemde bunun böyle olmadığını anlattım. Ama tabii ki onlar bildiklerini okudular. Yoksa yok yani. Bu sırada ben acentemi aradım ve otel değişikliği talep ettim. Bu gece orada konaklamamız gerektiğini ertesi gün bana bir otel ayarlayacaklarını söylediler. Çünkü böyle durumlarda o geceye no-show uygulaması var ve konaklama yapılmasa dahi ücret basılır. El mecbur kabul ettik. Yemeğe giderken arkamızdan birisi geldi. Sonradan öğrendik genel müdürmüş kendisi. İşte güya kendisini haklı çıkaracak. İşte bu gece konaklayın. Tesisimizi görün. Ben size suyu temin ederim vs.vs.vs. (Suyu da gönderdi bu arada.)


Yemeğe geçtik. Her şey dahil sistemindeki otellerde verilen yemeklerle alakası yok. Makarna ve türevleri mevcut. (Yoğurtlu makarna, soslu makarna, makarna salatası vs.) Balık yok. İlk gün sadece tavuk vardı ve onu da aldığıma alacağıma pişman oldum. 4 günlük konaklamada iki öğünde balık çıktı. Birinde buğlama yapmışlardı ama içinde balık var demeye şahit lazım. Bir günde balık ızgara vardı ama tadı berbattı. Anlayacağınız karnımızı salata, makarna ve meyve ile doyurduk. Bu arada yemeğe geç kalırsanız büfe de ürün biterse uzun zaman gelmesini bekliyorsunuz. Şayet saati o sırada geçmişse büfeyi kapatıyorlar. Kahvaltı da biz bu durumu yaşadık. Domates, salatalık gelmesini tam 15 dakika bekledik. 


Otelde konakladığımız 4 gün boyunca sadece temizlik hizmetleri güzeldi. Bunun dışında tesisten hiç memnun kalmadım. Döneceğimiz son gece 30 Ağustos olması nedeniyle pasta kestiler ve havuzu süslemişler. Ama bu bile durumu kurtaramadı. Tesiste eğitimsiz personel, lakayt bir yemek şefi var. Personel barın önünde dikiliyor, bardaklar masalarda duruyor, yemek tabakları boşalmış ilgilenen yok. Garsonlar (buna yemek şefleri de dahil) ellerinde cep telefonu bir şeye baktıkları yok. Genel Müdür her ne kadar durumu kurtarmaya çalışmış olsa da maalesef yeterli değildi. Bu arada yemek zamanı teras bar kapanıyor. İçecek alacaksanız restaurant bölümüne bir zahmet gideceksiniz. 21:45'e kadar teras bar kapalı. Teras bar açıldığında kahve yada su alacaksanız da bu sefer restaurant bölümüne gideceksiniz. Çünkü teras bardaki su sebili ve kahve makinesi çalışmıyor. Türk kahvesi de ücretli bu arada.


Döneceğimiz gece Genel Müdürü terasta oturduğumuz yere davet edip, tesisle ilgili düşüncelerimizi de paylaşmayı ihmal etmedik. Bu arada eski bir acente personeli olduğumuzu öğrendiğinde kendisi bu tesisi bu şekilde hatırlamamamız için ricada bulundu ama kimse kusura bakmasın tesis rezaletti. Tesise bir de teşekkür edip ayrılanlar oluyormuş ama neyine teşekkür ettiler ben anlamadım. Bu tesisi tercih etme nedenim benim çalıştığım dönemde gerçekten iyi bir tesisti. Hatta ödülleri falan vardı. Bu nedenle tercih ettik. Bu arada 2.gün  bize başka bir otel ayarlanmıştı ama eşim günü öldürmemek adına otel değişikliği tercih etmedi. Bu nedenle değişiklik yapmadık ama keşke yapsaymışız. Çok pişman olduk. Sahi söylemedim ama havuzu çok küçük. Derinliği 1,60'dan başlayıp 1,70'e ulaşıyor. Plajı da çakıl ve çok bakımsız. 





Bu tesis maalesef bir daha tercih edeceğim bir tesis olmayacak. Büyük umutlarla gittiğim ama verdiğim paraya acıdığım bir tatil oldu. 

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Mutlu bir gün olsun. Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Dönerci Maydanoz Ali Datça / Muğla

Merhabalar Datça yemek mekanlarıyla bugünde sizlerleyim.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.