Ana içeriğe atla

Bitenler & Çöpe Gidenler 24

Merhabalar

Biten ürün yazılarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu yazımızda neler varmış bir göz atalım bakalım.



Farmasi Saç Maskesini ilk aldığımda ürünün nasıl olduğu ile ilgili bir sürü soru almıştım. Öncelikle ürünün yapısı çok katı değilse de, çok da sıvı değil. Ben saç maskelerini daha çok saç kremi gibi kullanıyorum. Her gün yıkadığımdan saç maskesini her yıkamada kullanmak saçlarımın kaybettiği nemi kazanmasına yardımcı oluyor. İlk kullandığımda saçlarımda biraz yumuşaklık oldu. Taramada pek sıkıntı çekmedim. Ancak maskelerin verdiği o mükemmel etkiyi maalesef alamadım. Normal bir saç kremi formunda performans sergiledi. Çok methini duyarak almıştım ama maalesef anlatılan kadar değildi. Bir daha alacağım bir ürün değil.


Urban Natural's Argan Oil Saç Bakım Serumu. Ürünün ayrıntılı inceleme yazısını burada yazmıştım. Ama son zamanlarda ürünü kullandığımda sanki saçımda ağırlaşma yapmaya başladı. Yağlı gibi görüntü veriyor. Saç tellerim birbirine yapışık uyanıyorum. Son zamanlardaki performansını sevmedim. İlerleyen zamanda yeniden denerim. Yine aynı olursa bir daha da almam.


Yver Rocher'da görevli personele saçlarımı yıkadıktan sonra kolay taranmasını sağlayacak bir ürün vermesini söylemiştim. Kendisi hem boya koruyucu, hem de kolay taramaya yardımcı bu ürünü önermişti. Öncelikle boya koruma kısmı ile ilgilenmiyorum. Zira benim saçım zaten boyayı kusuyor. Ne ürün kullanırsam kullanayım, her akşam yıkanmanın da etkisiyle boya yapıldığının  haftasında kadar saç rengim açılmaya başlıyor. Dolayısıyla ürünün boya koruması konusunda sizlere yardımcı olamam. Zaten bana boya koruma değil, kolay tarama ürünü gerekiyordu ama bu ürün maalesef kolay taramanın yanından geçmiyor. Ürünü saçıma sıktığımda saçımdaki dolaşık, düğüm olan yerleri açarken ve genel olarak tararken bir rahatlama, kolay tarama gözlemleyemedim. Bu ürün sınıfta kaldı. Bir daha da almam. Ürün içeriğinde silikon ve paraben olmasa da; maalesef saçıma yararlı bir ürün olamadı.



Yver Rocher kuru saçlar için besleyici saç kremi. İçeriğinde organik yulaf var. Ürünün vaadi içeriğindeki protein sayesinde kuru saçları derinlemesine besleyerek, badem yağıyla ipeksi bir görünüm ile ihtiyacı olan gücü yeniden kazandırmak ve kolayca taranmasını sağlamak. İçeriğinde renklendirici ve paraben bulunmuyor. Ürünü düzenli kullandığımda saçlarımın nemlendiği hissettim ama saç tarama konusunda yine istediğim başarıyı yakaladığımı söyleyemem. İleride belki yeniden alınabilir. Ama şu sıralar almayı düşünmüyorum.

Bu yazı aslında biraz memnuniyetsizlik yazısı gibi oldu ama saçlarımı her gün yıkadığımdan, Eskişehir'in suları aşırı klorlu ve kireçli olduğundan ve saçımda boya bulunduğundan her ürünü tamam benim saçıma uygundur diye beğenip kullanamıyorum. Tavsiyeler üzerine saçıma kaybettiği nemi geri kazandıracak, yıpranmasını, dökülmesini azaltacak ürünleri deneyerek saçıma uygun ürünü bulmaya çalışıyorum. Bu ürünler benim durumumda olmayanlar için belki faydalı olabilir. Karar sizin.

Yeni yazılarda görüşmek üzere. Mutlu bir cumartesi günü olsun. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan