Ana içeriğe atla

30 Şarkı Meydan Okuması 14 - Düğününde Çalmasını İstediğin Bir Şarkı

Merhabalar

30 Şarkı Meydan Okuması da aynen Apartman Sohbetlerine döndü. Bu yazı dizilerini bir an önce bitirmeliyim. Zira paylaşacak çok konu var. 
Sırada 14.şarkımız var.

Düğününde çalmasını istediğin bir şarkı.

Düğünüm düğün salonunda olmadığı için maalesef hayaller ve hayatlar durumunu yaşadığımı itiraf etmem gerekiyor. Düğünden yaklaşık 2 ay önce niah günü olmadığından oda nikahı ile evlendik. Sonrasında o zamanki imkanlar dahilinde kına gecesi ve ertesi günü de gelin alıcı yapılmıştı. Düğün çalgıcılarını tuttuk ama hayatımda hiç bu kadar dumur olduğumu hatırlamıyorum. Kendileriyle dans müziği hakkında konuşmamıştık ama en azından makul ve mantıklı bir şarkı çalmalarını beklerdim. 

Düğün başladı. Biz çıktık ve dans müziği çalmaya başladı. Bekliyorum ki en azından mp3 falan bir şey çalsınlar. Cengiz Kurtoğlu Gelin Olmuş Gidiyorsun çalıyordu. (ki belirteyim Cengiz Kurtoğlu'nu ve bu şarkısını çok severim) Hem de Cengiz Kurtoğlu söylemiyor. Beynimden aşağı kaynar sular boşalmıştı. Hiç değilse kendileri söylemeselerdi iyiydi. 

Geroge Michael Charles Whisper şarkısının çıkış yılı 1984 olmasına rağmen ben şarkı ile doksanlı yıllarda tanıştım ve şarkıyı ilk dinlediğim andan itibaren melodisine aşık olup, düğünümde çalmasını istediğim şarkıydı. Hatta bu şarkıyı kimin söylediğini ve adını bulmam da uzunca bir zamanımı almıştı. Sonunda George Michael Charles Whisper ismine ulaştığımda benden mutlusu yoktu. Keşke düğünümde de çalınabilseydi. 

Bu kadar bahsettikten sonra sizleri şarkıyla baş başa bırakayım. Umarım seversiniz. Ben eskilere gittim yine. Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Tarihte Bugün 14 Mart