Ana içeriğe atla

Dukan Mantı

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecime tam gaz devam ediyorum. 5 ayda toplamda 13,5 kilo verdim ve halen vermeye devam ediyorum. Sağlıklı yaşam sürecinde sizlerle tariflerimi paylaşacağımı söylemiştim. Buyurun o zaman kim demiş sağlıklı yaşamda mantı yoktur diye. Vardır. Hem de candır. 
Malzemeler

Hamuru için :

4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yumurta
1 çay bardağı süt

İç harcı için :

1 soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
250 gram yağsız kıyma
Karabiber
Tuz

Servis İçin :

Pulbiber
Salça (Ev yapımı salça kullanıyorum. Diğerlerinde katkı maddesi ve şeker ilave var.)
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :

Öncelikle zeytinyağını bir tavaya koyup, kıyma ve soğanla kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

Hamur için olan malzemeleri bir kaba koyup güzelce çırpıyoruz. Yağlı kağıt olan tepsiye harcın yarısını döküp 200 derece fırında hafif kendini çekene kadar pişiriyoruz. Çok pişirmeyin çünkü yeniden fırınlanacak. Hamur hafif piştikten sonra fırından çıkarıp hazırladığımız harcı hamurun üstüne döküyoruz. Kalan hamur harcını da üstüne ilave edip pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıdı tepsiden alıyoruz ki, mantımız terleme yapmasın. Sıcaklığı gidip ılıyınca ortadan ikiye bölüp dürüm şekline getiriyoruz. Bu şekilde porsiyonlar halinde poşetleyip dondurucu da saklıyorum. Yiyeceğim zaman çıkarıp ısıtıyorum. Isıtırken zaten parçalandığından bölmeme gerek kalmıyor. Bazı sitelerde mantı şeklinde yapan arkadaşlarda mevcut. Ancak onların kullandığı hamur harcında nişasta mevcut. Nişasta dukan'da tolere gıdadır ve zayıflama sürecini yavaşlatır. Bu nedenle sağlıklı yaşam sürecim boyunca tolere gıda olarak sadece yağsız pastacıların kullandığı süt tozunu kullandım. 

Bu mantı benim iki günlük protein sebze (PS) günlerinde tükettiğim bir yemek. Yiyeceğim zaman üzerine sulandırılmış salça sosu ve pulbiber yapıp, sarımsaklı yoğurtla tüketiyorum. Siz isterseniz pulbiber ilave etmeyebilirsiniz. Pulbiber metabolizmayı hızlandırdığından ve acıyı sevdiğimden ilave ediyorum.

Yapılış aşamalarını anlatan fotoğrafları aşağıda yayınladım. Umarım size yardımcı olur. 

Sağlıklı günler. Hepinize afiyet olsun.

Hoşça kalın.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025

 

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?

Bir Sebzelik Hikayesi

  Merhabalar Fotoğrafını gördüğünüz sebzeliğin hikayesini anlatacağım bugün sizlere.

Taner Şener Kimdir?

 

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Emek Hırsızlığında Son Nokta

Merhabalar Nasıl sinirliyim anlatamam. Beyda'nın Kitaplığı topluluğunda az önce karşılaştığım durum fazlasıyla sinirlerimi yerinden oynatmaya yetti.

Deeptone Röportajı

Merhabalar Bloğumda bugün çok tatlı bir konuğum var ve kendisiyle yaptığım röportajla bu haftayı selamlıyoruz.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.