Ana içeriğe atla

Dukan Mantı

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecime tam gaz devam ediyorum. 5 ayda toplamda 13,5 kilo verdim ve halen vermeye devam ediyorum. Sağlıklı yaşam sürecinde sizlerle tariflerimi paylaşacağımı söylemiştim. Buyurun o zaman kim demiş sağlıklı yaşamda mantı yoktur diye. Vardır. Hem de candır. 
Malzemeler

Hamuru için :

4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yumurta
1 çay bardağı süt

İç harcı için :

1 soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
250 gram yağsız kıyma
Karabiber
Tuz

Servis İçin :

Pulbiber
Salça (Ev yapımı salça kullanıyorum. Diğerlerinde katkı maddesi ve şeker ilave var.)
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :

Öncelikle zeytinyağını bir tavaya koyup, kıyma ve soğanla kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

Hamur için olan malzemeleri bir kaba koyup güzelce çırpıyoruz. Yağlı kağıt olan tepsiye harcın yarısını döküp 200 derece fırında hafif kendini çekene kadar pişiriyoruz. Çok pişirmeyin çünkü yeniden fırınlanacak. Hamur hafif piştikten sonra fırından çıkarıp hazırladığımız harcı hamurun üstüne döküyoruz. Kalan hamur harcını da üstüne ilave edip pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıdı tepsiden alıyoruz ki, mantımız terleme yapmasın. Sıcaklığı gidip ılıyınca ortadan ikiye bölüp dürüm şekline getiriyoruz. Bu şekilde porsiyonlar halinde poşetleyip dondurucu da saklıyorum. Yiyeceğim zaman çıkarıp ısıtıyorum. Isıtırken zaten parçalandığından bölmeme gerek kalmıyor. Bazı sitelerde mantı şeklinde yapan arkadaşlarda mevcut. Ancak onların kullandığı hamur harcında nişasta mevcut. Nişasta dukan'da tolere gıdadır ve zayıflama sürecini yavaşlatır. Bu nedenle sağlıklı yaşam sürecim boyunca tolere gıda olarak sadece yağsız pastacıların kullandığı süt tozunu kullandım. 

Bu mantı benim iki günlük protein sebze (PS) günlerinde tükettiğim bir yemek. Yiyeceğim zaman üzerine sulandırılmış salça sosu ve pulbiber yapıp, sarımsaklı yoğurtla tüketiyorum. Siz isterseniz pulbiber ilave etmeyebilirsiniz. Pulbiber metabolizmayı hızlandırdığından ve acıyı sevdiğimden ilave ediyorum.

Yapılış aşamalarını anlatan fotoğrafları aşağıda yayınladım. Umarım size yardımcı olur. 

Sağlıklı günler. Hepinize afiyet olsun.

Hoşça kalın.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ryunosuke Akutagava - Raşomon

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Düşünmemiz Lazım

Bugün sosyal medyada denk geldiğim bir paylaşımı bende sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Hıdırellez Nedir?