Ana içeriğe atla

Betül Güçlü - Süper Dadı

Merhabalar
Aşk için nelere katlanabilirsiniz? Neleri göze alabilirsiniz? Peki ya bir erkek olarak iki çocuğa dadılık yapabilir misiniz? İşte Efran'ın hikayesi böyle başlıyor.

Efran yakışıklı ve aşık bir CEO. Bir nişanda gördüğü Beril'e deli divane aşık. Fakat Beril'in hayatı sadece ikizlerine adanmış durumda. Eski kocası tarafından sorumluluk alınmak istemediği için terk edilen ve kendini yeni aşklara, yeni maceralara kapatmış bir kadın Beril. 

Efran Beril'e ulaşmanın yolunu ikizlere dadılık yaparak, öncelikle onların gönlünü kazanarak başlamak niyetindedir. Bu nedenle de Beril'in çocuklarına dadı aradığını duyduğunda hiç tereddüt etmeden başvuru yapar. Beril ilk önce kabul etmek istemez ama çocuklarına bakacak birine ihtiyaç duyduğundan dolayı, el mecbur deneme süresi şartıyla Efran'ı işe alır. Başlarda tedirgin olsa da, tüm dadıları kaçıran oğlu Baler'in Efran'ı sevmesi, kızının ise ilk andan itibaren aşık olması nedeniyle içi rahatlamaya başlar. Efran ise Beril'in sevgisini kazanabilmek adına dadılık görevine katlanmaya devam eder. Her ne kadar başlarda sadece çocuklarla iletişim kurabilmek ve Beril'in sevgisini, aşkını kazanabilmek için bu işe kalkışmış olsa da; sonraları çocukları kendi çocukları gibi benimser. Fakat Efran'ın planları bir gün hiç beklemediği bir anda foyasının ortaya çıkmasıyla bozulur. Efran bir an önce Beril'e durumu açıklamalı ve kalbini kazanmalıdır.

Betül Güçlü'nün ilk kitabı olması nedeniyle bazı hataları olabilir ancak sanki kitap hemen alelacele yazılmış ve basılmış gibi. Hikaye genel olarak güzeldi. Fakat bazı taşlar yerine oturmamıştı. Efran ve Beril karakterleri sizin hayal dünyanıza bırakılmış. Elimizde aşık bir adam ve ketum bir kadın var. Siz hayal dünyanızda nasıl canlandırmak isterseniz öyle canlandırın. Ayrıca 4 yaşında çocuklara göre bazı yerlerde mantık hataları vardı. Hikayedeki karakterler aşırı iyiydi ve herkesin bir sevgi yumağı olması biraz iç bayıcı durumdu. Editör kontrolünden geçerken bu durumlara sanırım hiç dikkat edilmemiş. Hikayeye kötü demiyorum. Zaten birkaç saat içinde bitirebileceğiniz bir kitap. Yazarın akıcı diline ve üslubuna da sözüm yok ama okurken sanki bir çok şey hava da kalmış. Efran ve Beril'in aşkı öylece geçiştirilmiş gibi. 

Peki gelelim güzel yönlerine. Bir çocuğun babası ya da annesi olmak için biyolojik anne-baba olmak gerekmediğini çok iyi gösteren bir kitaptı. Zira Efran ikizler Baler ve Sare'nin gerçek babası olmadığı halde onları öyle bir sahiplendi ki, ikizler bu konuda çok şanslıydı. Akın karakteri kitaba fazlasıyla renk katmış şapşiklerden biri. (Kitabı okuyanlar ne dediğimi anlayacaktır). Benim şezlong kitabı dediğim, kafa yormayan türden bir kitaptı. 

Kitabı okuyup, okumamak size kalmış. Yazara yeni kitaplarında başarılar diliyorum.

Hepinize bol okumalı günler. Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Âşıksanız; Dağları delebilirsiniz, “Ferhat” derler, Çölleri aşabilirsiniz, “Mecnun” derler, Canınıza kıyabilirsiniz, “Romeo” derler, Ya iki küçük sevimli canavarın tüm sorumluluğunu alıp, kalplerini çalar ve oradan sevdiğiniz kadına ulaşmayı başarırsanız? İşte o zaman, “Süper Dadı” derler. Efran’ın verdiği zorlu, eğlenceli, acılı ve sevimli mücadeleyi okurken aşk uğruna girilebilecek en güzel sınavlardan birine şahit olacaksınız. Beril, Baler, Sare ve Efran’ın “aile”si sizi de aralarına alacak kadar sevgi dolu; gerçek bir aile olmak için kan bağından daha fazla ihtiyacımız olan tek şey de bu.

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 264

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Türk erkeklerinden iyi süper dadı çıkabileceğini gösteren güzel bir kitap..🙂 emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet komedi tarzında güzel bir kitaptı ama aşk kısmı geri planda kalmıştı...

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Formasyon Analizi Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.