Ana içeriğe atla

Aleyna Daşkıran - Kumaştan Kalbe

Merhabalar

Geçen hafta kafam dağılsın diye başladığım ve bir günün içinde bitirdiğim bir kitap Kumaştan Kalbe.


Cansel ailesinin istememiş olmasına rağmen 2 yıllık stilistlik bölümünü bitirerek kendi ayakları üstünde durmaya çalışmaktadır. Ancak bir an önce iş bulamazsa mecburen ailesinin yanına dönecektir ve ailesiyle de pek iyi anlaştığı da söylenemez. Özellikle ablası ile hiç geçinememektedir. Annesi her defasında ablasını övmekte, aksine Cansel'e hiç yakın davranmamaktadır.


Cansel bir gün zorda olsa bir iş görüşmesi ayarlar ve ne olursa olsun bu işi alması gerekmektedir. Görüşmeye giderken karşısına yaralı biri çıkar. Yardım etmeye kalkarsa görüşmeyi kaçıracaktır. Etmezse vicdan yapacaktır. İkilemde kaldığı anda karşısına çıkan adama iş görüşmesini kaçırmak pahasına yardım eder. Kaçınılmaz son olur ve Cansel görüşmeyi kaçırır ve yeni bir iş bulana kadar makarnaya talim etmek zorunda kalmıştır.

Zaten tanıtım bülteninde de kitabın konusu genel olarak anlatıldığından daha fazla anlatmak spoiler içerecek. Aleyna Daşkıran'ın ilk kitabı. Kitap genel olarak güzeldi. Kafa dağıtmak için okunabilir. Zaten 3-4 saat gibi bir zamanda bitirdim. Benim yazın tatilde okuduğum ve şezlong kitabı olarak tabir ettiğim kitaplardan. Kafa yormadan bitirilebilecek türden. İçinde aksiyon barındırmayan bir aşk hikayesi. Kitabı okurken editör kontrolünden geçmeden mi basıldı? diye düşünmedim değil. Sürekli eksik harfler ve bazı yerlerde anlatım bozuklukları vardı. Bu nedenle yeni basım olursa bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kitabın erkek karakteri olan Alaz'ın ağzından yazılan bölümler daha güzeldi. Cansel ile diyalogları da iyiydi. 

Yazara yeni çıkaracağı kitaplarında başarılar. Herkese keyifli okumalar.

Hoşça kalın. 

Tanıtım Bülteninden

Çoğu zaman karar vermek zorunda kalırız.

Her ne kadar önemsiz gibi görünse de hayatımızı şekillendirecek kararlar…

Cansel de küçük ama sanıldığı kadar önemsiz olmayan bir karar anıyla yüzyüzeydi.
Zar zor ayarladığı iş görüşmesine giderken karşısına çıkan yaralı adam,ona yardım istermiş gibi bakıyordu.
Cansel’in önünde iki seçenek vardı:
Ya görüşmesini hiçe sayarak adamı hastaneye götürecekti, yada  adamı öylece bırakıp iş görüşmesine gidecek ve bu vicdan azabıyla yaşayacaktı.
Nadiren ortaya çıkan iyilik melekleri yüzünü gösterip, kanatları ortaya çıktığında bir süre daha tek besin kaynağının makarna olacağını kabullenerek adama yardım etmeği seçti.
Hayatını kurtardığı adam ise şirketinde onun için yer açmış Cansel’in üst komşusu olan kardeşine onu iş görüşmesine getirmesini söylemişti bile.Verdiği bu küçük, önemsiz gibi gözüken karar hayatını çoktan değiştirmişti.


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 464

Eftalya Kitap

Yorumlar

  1. sevimli geldi. okunur ivit güneşlenirken. aşk var mı aşk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk var tabii ki de olmaz mı :) Tam şezlong kitabı zaten :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?