10 Mart 2017 Cuma

Dukan Dızmana

Merhabalar

Sağlıklı Beslenme sürecine gireli 4 ayı geçti. Merak edenler için şu ana kadar verdiğim 12,5 kilo oldu. Bu süreçte sizlerle neler yediğim hakkında paylaşımlar yapacağımdan bahsetmiştim. Bugün bunlardan birisi ile karşınızdayım. Macur Dızmanası ama dukan usulü.

Kayınvalidem sağ olsun çok güzel dızmana yapar. Hemde bol kaymaklısından. Ancak ben artık sağlıklı beslenmeye adapte olduğumdan beridir yulaf kepeği ile yapılan tarifler dışında hamur işi yemiyorum. Geçenlerde canım o kadar dızmana çekti ki tarif araştırmasına girdim. Facebook da Dukan ile ilgili ne kadar grup varsa hepsine üyeyim. Bu sayfalardan birinden tarifi bulup not aldım. Hemen o akşamına da tarifi uyguladım. Kaymaklı değildi belki ama bol yoğurt ve yumurta bu açığı fazlasıyla kapatmış. Hem hedefimden sapmadım, hem de dızmanayı yedim.


Malzemeler (6 Günlük)

12 çorba kaşığı yulaf kepeği
2 paket instant maya
Tuz
Ilıktan biraz sıcak su
2 çorba kaşığı süt tozu (Yine yazıyorum pastacıların kullandığı light süt tozu olacak. Pınar marka olanını Migros Göktürk light marka olanını Metro marketten bulabilirsiniz.)

Üzeri için

2 yumurta 
8 yemek kaşığı yoğurt

Yulaf kepeği, maya, tuz ve süt tozunu su ile yoğuralım. Çok su koymadan ölçülü olarak ekleyip hamur kıvamı elde edelim. Hamurun üzerini örtüp en az bir saat mayalandıralım. Mayalanma işi bitince 6 eşit parçaya ayıralım. Sütlaç kaplarının içine yağlı kağıt koyup, içine yuvarladığımız parçaları yerleştirelim. Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı çırpalım. Hazırladığımız hamurların üzerine karışımdan dökelim. 160 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Çok yüksek derecede pişirmeyin aksi takdirde içi pişmez. Fırından çıktıktan sonra hemen kaplardan kağıt ile birlikte çıkaralım ki terleme yapmasın. Yoksa ıslak ıslak olur. 

Ben bunları genelde çok fazla yapıp poşetleyip dondurucuya atıyorum. Sabah çıkarıp, öğle yemeğinde de yiyorum. Böylece sürekli günlük tüketmem gereken yulaf kepeğini nasıl tüketeyim diye düşünmeme gerek kalmıyor. Yapılış fotoğraflarını sırasıyla aşağıda paylaştım. 

Hepinize afiyet olsun.

Not: Tarif sahibinin ismini yazmayı unutmuşum ve yeniden baktığımda tarifi paylaşan kişiyi bulamadım. Şayet okuyacak olursa ve yorum kısmına ismini bırakırsa ismini eklerim.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...