Ana içeriğe atla

Apartman Sohbetleri 3 Yedi Yaş Pantolonunu Bulsak Cebinden Ne Çıkardı?

Merhabalar

Apartman sohbetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geldik 3. soruya. Yedi yaş pantolonunu bulsak cebinden ne çıkardı?

Tabii ki de misket. Arada belki taşlar ve yapraklar da çıkabilirdi. Taşlar beş taş oyunu için. Yapraklar da eğer değişikse yemek yapmak için. Ama en çok ne çıkardı derseniz kesinlikle misket çıkardı.

Daha önceki yazımda yazmıştım. Çocukluğum boyunca öyle bebeklerim olmadı benim. Hoş olsaydı da erkek oyuncaklarını daha çok severdim. Özellikle arabalar ilgi alanımdaydı. Ama çocukluğumda en çok misketleri sevdim. Misketlerin içine bakıp hayal kurmak en büyük zevkimdi. İçindeki renklerle bambaşka dünyalara yelken açardım. Sokağımızda karşı komşumuzun iki oğlu vardı. Büyüğü ile değil ama küçüğü ile misket oynamak benim için çok farklı bir duyguydu. Kız arkadaşlarım olmadığında onu çağırır ve karşılıklı misket oynardık. İyi de oynardım hani. Onların maddi durumu daha iyi olduğundan oyunda yenip misketlerini almak benim için önemliydi ve çoğunlukla da yenerdim. O zamanlar bilerek mi yenilirdi bilmiyorum ama hiç unutmam hiç kimsede olmayan bir misketi için oynamış ve ben kazanmıştım. Fakat nedendir bilinmez o kadar istediğim misketi ondan almaya kıyamadım. Ya kendimi onun yerine koydum ya da onun yüzündeki ifaden dolayı almadım bilmiyorum. Komşu oğlu bana teleme peyniri gibi olduğumdan "yoğurt" derdi. O zamanlar çok kızardım. Benim adım var diye bağırır kavga eder ama misket oynamak istediğimde yine ondan başkasını çağırmazdım. 

Uzunca bir dönem o misketler hep cebimde ya da kimsenin bulamayacağı evin herhangi bir bölümünde saklı halde durdu. Arada bir kontrol ederdim. Acaba kardeşlerim bulup da attı mı? diye. Büyüdükçe biz artık eskisi gibi misket oynayamaz hale geldik. Zira biz istesek bile artık ailelerimiz birimizin kız, diğerimizin erkek olmasından dolayı pek sıcak bakmadılar. Ama düşünüyorum da keşke komşu oğlu yine olsa ve ben onunla misket oynasam. Ne güzel günlerdi. Ama eski çamlar bardak oldu ve o bardaklar artık kırıldı. Geride ne çocukluğumuz kaldı ne de misketler. Sadece yüzümde tatlı bir tebessümle anılar kaldı. O anıları da kaybetmemek dileğiyle.

Hoşça kalın. Anılarınızı kaybetmeyin. 

1.     Nasıl bir apartmanda büyüdün? Okuyun

2.     Çocukluk eğlencen neydi? Okuyun

3.     Yedi yaş pantolonunu bulsak cebinden ne çıkardı?

4.     Çocukluk kahramanın kimdir?

5.     Gereksiz bir yeteneğin var mı?

6.     Hastası olduğun bakkal ürünü hangisi?

7.     En saçma zevkin?

8.     En büyük çılgınlığın?

9.     Çocukken en çok korktuğun şey?

10.     En sevdiğin ve sevmediğin özelliğin?

11.     Karşı cins karşısında en çok utandığın an?

12.     En maskulen/feminen yanın nedir?

13.     Asla cesaret edemeyeceğin bir şey?

14.     En sevdiğin fiziksel acı?

15.     Almış olduğun en saçma teklif?

16.     Kendini çok değerli hissettiğin bir an var mı?

17.     Annenden ve babandan ne öğrendin?

18.     Hangisi daha olası; cadı, vampir, kurt adam? Ve tabii ki neden?

19.     Manzarasız müthiş bir daire mi, manzaralı tek odalı bir daire mi?

20.     Hayat sana ne öğretti?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Prof. Dr. Fevzi Köksal, Hasan Gümüş - Mühendis Teknolojisi ve Fenciler için Nanofizik ve Nanoteknoloji

 

Mimlendim ve Mimledim 24 - Blog Yazarlarını Tanıma

Merhabalar Sevgili  İzel Tolu  ve  İnciden Notlar  Blog Yazarlarını tanıma miminde sağolsunlar beni de mimlemişler. Kendilerinin mim yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. O zaman sorulara geçelim. İzel Tolu Cevapları İnciden Notlar Cevapları

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Fatih Murat Arsal Röportajı - 2 Kitap Hediye

Merhabalar Yazar röportajlarımıza çok sevdiğim aşkı yazan adam Fatih Murat ARSAL ile devam ediyoruz. Kendisine bu keyifli röportaj için tekrar teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyorum.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Sabri Bey Ve Ayla Hanım

  Merhabalar Bir zamanların yani doksanlı yıllarının en sevilen dizisiydi Bizimkiler.

Kara Cuma (Black Friday) ve Alışveriş Çılgınlığı

Merhabalar Bugün kara cuma. Amerikalıların deyimiyle de black friday.

Mimlendim ve Mimledim 33 - Dürüst Müyüz?

Merhabalar Sevgili  Ece Abla  çok anlamlı ve güzel bir mim başlatmış. O zaman bizde hemen sorularına cevap verelim. Kendisinin mim yazısına  buradan  ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım o zaman.

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.