Ana içeriğe atla

21.01.2017 Aktar Alışverişim

Merhabalar

Yaklaşık 20 yıldır gittiğim bir aktarım var. Ne eksiğim varsa yazarım ve yüksek ölçü de de buradan almaya çalışırım. Zira hem fiyat olarak daha uygun oluyor. Hem de güvenilir ve tanıdık insanlarla alışverişin keyfi bir başka oluyor. Bu sefer aslında sadece Koğuk Macunu almak için geldiğim bu dükkanı resmen talan ettim. Fotoğrafta koymayı unuttuğum çok acı pul biber ve yeşil çay var. 
Hadi bakalım neler almışım? Neden almışım?



Çocukluğumdan hatta ve hatta bebekliğimden bu yana sürekli sindirim sistemi problemi yaşarım. Mutlaka çörek otu tüketirim ki bağırsaklarım biraz daha düzenli çalışsın. Zaten çörek otunun bilinen bir çok faydası vardır ancak buradan ayrıca belirtmek istiyorum hamileler kesinlikle kullanmamalıdır. Çörek otu yağı ise uzun zamandır duyduğum ve sindirim sistemim için almak istediğim bir üründü. Aktarda görünce alayım dedim. Gördüğünüz şişenin boyutu sanırım 500 cc. Aynı zamanda çörek otu yağını bir dönem saçlarım için kullanmıştım ve iyi gelmişti. Bir taşla iki kuş misali. Saç bakımım için de kullanacağım.


Atom Çayı efsanesiyle tanışmam son beş yıllık zaman dilimine dayanıyor. Gazlıgöle yine termal tatiline gittiğimizde başka bir markanın açtığı bitkisel ürün mağazasında tanıtmışlardı ve alıp kullanalım dedik. "Nasıl olsa Beyda'nın başı hastalıktan kurtulmaz, kışın sürekli doktorlarla akraba çıkar, hadi alalım da evde dursun, nasıl olsa pahalı bir şey de değil" dediğimiz ve adeta aşık olduğumuz bir çay olur kendileri. İçerisinde tarçın, zencefil, zerdeçal, havlıcan, yeni bahar, karanfil, hint cevizi bulunuyor. İçerik olarak alerjenik bir şey olmamasına karşın, bu tarz bitkilere alerjisi olanlar yine de doktora danışıp kullanabilir. Ancak şu ana kadar bilinen bir yan etki görülmemiştir.

Gelelim bu çay ne işe yarıyor? Bu çay kışın grip olduğunuzda ya da soğuk algınlığı gibi durumlarda kurtarıcınız. Boğazınızı yumuşatır. Kendinizi daha zinde hissedersiniz. Günde 2 fincan tükettiğinizde bir kaç güne kadar kendinizi daha iyi hissediyor olacaksınız. Her fincana yarım limon sıkarak tüketiyorum. Tadı ve etkisi bu şekilde daha güzel oluyor. Siz istemezseniz limon kullanmayabilirsiniz. Kutuda ürün kesme şeker formunda oluyor. Normal boyuttaki fincana 2-4 adet arasında atılarak tüketilmesi öneriliyor. Şeker ilavesine gerek yok. Ürün kendisi zaten hafif şekerli tadında. Bu çayı içip sıkıca örtünüp yatarsam kesinlikle terliyorum ve ter yoluyla vücuttaki soğuk algınlığını da atıyorum. Şimdiye kadar önerdiğim herkes çok memnun kaldı. Evinde bulunduruyor. Oğlum rahatsızlandığında da içirdim ve kendini çok çabuk toparladı. Benim evimde de yaz-kış fark etmez mutlaka bir kutu bulunur. Yaklaşık fiyatı 10,00.-TL civarında. 


Tatlı Badem Yağı senelerdir vazgeçemediğim bir ürün. Saç bakımım sırasında hazırladığım karışıma ilave ediyorum. Aynı zamanda kirpik ve kaş dökülmelerine karşı gece yatmadan önce bir kulak çubuğu yardımıyla uygulanır ve düzenli olarak kullanılırsa, yeni kirpik ve kaşların çıkmasına yardımcı oluyor. Kaşlarım için değil ama kirpiklerim bir dönem çok dökülmüştü. Düzenli olarak uyguladım ve eskisi gibi oldu. Tavsiye ederim.


Vicks Vaporub Buharlaşan Merhem benim çocukluktan beri vazgeçilmezim. Burnun tıkandı. Kaynayan suya at. Üstüne tülbent gererek buğu yap. Burun deliklerin açılsın. Üşüttün mü hemen aç sırtını, göğsünü sür merhemi. Gir yatağa. Terle. Sabaha zımba gibisin. Bunların dışında ayak tabanına sürülürse öksürüğe iyi gelir. Darbe sonucunda oluşan şişlik ve morarıklık gibi durumlarda da kullanabilirsiniz. Ancak uzun zamandır akıl defterime yazmayı unuttuğum ve dolayısıyla da almayı unuttuğum bir ürün. Eşim kaç defadır soruyordu. Lazım oldu ama ben almayı unuttuğum için sadece yüzüme baktı. Bunun Türkçe Meali: Kendi lazım olan şeylerini almayı unutma. Salak saçma şeyleri eve doldur. Fakat gerekli olan bir merhemi alma. Durum aynen bu. Aktarda gördüğümde neredeyse merhemin üstüne atlayacaktım. Şükür kavuşturana.


Çam Terebentin Yağı saç bakımı için vazgeç(e)mediğim bir ürün. Rutin saç bakımım da ve şampuanın içine de ayrıca koyduğumda yeni saç oluşumuna yardımcı olup, saç derisini ve uçlarına kadar tüm saçı besliyor. Ancak esansı da var alırken yağ olmasına dikkat edin. Yağ olanı daha etkili.



Babam açık kalp ameliyatlı. Dolayısıyla kalbi yoran her türlü olaydan, hastalıktan uzak durması gerekiyor ki buna öksürük de dahil. Geçen sene babam çok şiddetli bir grip geçirdi ve öksürüğünü ne yaptıysak geçiremedik. Yan komşusu Eskişehir'de bir hamamda çalışıyor. Artık hamamda mı duydu da getirdi? Yoksa kendisi mi biliyordu? emin değilim koğuk macununu getirdi. İlk başta içinde bu kadar karışım olması bizi tedirgin etmedi değil. Kalp sıkıntılı sonuçta. Ama bir kaç kaşık içirelim. Dokunacak gibi olursa da bırakırız dedik ve kullandık. Babama şükür dokunmadı. İçmeye başladığının 2. günüydü sanırım ya da 3 yalan olmasın babamın hırıltı kesildi. Öksürük azaldı. Babam neredeyse bir şişeyi bitirdi ve rahat nefes alıp, öksürmeden durabiliyordu. Ardından bir hafta geçmedi malum ben zaten nanemolla. Hemen rutubetten nem kaptım öyle böyle bir grip değil. Resmen yataktan spatula ile kazınacak durumdayım. Öksürük ise hiç geçmiyor. Babam sağolsun bana da bu koğuk macunundan içirdi ve ben 3.gündü sanırım daha rahat nefes alıp, rahat bir uyku uyumaya başlamıştım. Keza bu sene babaannem çok rahatsızdı. Kendisi 96 yaşında ve kalp rahatsızlığı mevcut. Kalbi zaten yavaş atıyor. Doktorun verdiği şuruplar bir şeye yaramıyor. Halama götürdüm bir şişe macun. Dedim sabah akşam verin. İlk gün gözlemleyin. Ağır gelecek gibi olursa tek kaşık veririz. Şükür iyi geldi. Haftasına daha rahat nefes alıyordu. Demem o ki, sizlere de tavsiye ederim. Aslında içeriğinde zararlı bitkiler olmamasına karşın, hepsinin bir yerde etkileşimi sonucu belki ağır gelebilir. Bu nedenle kullanırken biraz daha tedbirli kullanmakta yarar var. 

Sanırım bugün benim çenem düştü. Nasıl bir konuşasım varsa artık. Neyse hepinize sağlıklı günler. Hoşça kalın ve kitap okumayı hiç unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?