Ana içeriğe atla

Mimlendim ve Mimledim 6 - 2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler

Merhabalar

Mim yazım geleli çok oldu ancak ben yine vakitsizlikten cevap yazmaya fırsat bulamadım. Sevgili Ece Ablam sağ olsun yine beni unutmamış ve mimlemiş. O zaman bende vakit kaybetmeden mimlediği yazısına cevaplarımı sıralayayım. Mimlenme yazımı buradan okuyabilirsiniz. Hadi bakalım başlıyoruz.

1 - Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinden değiştirmek istediklerin neler?

Çok fazla iyi niyet gösterdiğim insanlar var. İyilik yap denize at dedikleri bir durum var ama bu arada benim içime attıklarım, sustuklarım da çok fazla. Bundan sonra iyi niyetlerimi evde bırakmayı düşünüyorum. Bu konuda ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ancak birazda benim yerime başkaları üzülsün. Kimse benim ruh halimi düşünmüyorsa bundan sonra bende başkalarının ruh halini düşünmeme kararı aldım. 

2- Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabii ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

Bende bu bahtsızlık varken bırak kucağıma düşmeyi rüyama bile girmez ama oldu da düştü diyelim ilk dileğim çıkan her kitabın kütüphanemde yer alması olurdu. 2.dileğim çok klasik ama belki bir gün gerçekleşir ümidiyle savaşlar olmasın, barış olsun ve son dileğim de dünyada fakir insan kalmasın olurdu.

4- Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.

Bak buna gülerim işte. Amorti bile çıkmayan bana büyük ikramiye çıkacak. Rüyamda görsem hayra yormam. Ama oldu da çıktı diyelim haydan gelen huya gider ben bunu fakir fukaraya dağıtırdım. Gezmek işine gelince; ben zaten sağ olsun eşim sayesinde istediğim zaman istediğim yere gidiyorum. Belki yurt dışı isteğim henüz olamadı ama önemli olan sevdiğim insan ve oğlumla birlikte gezmek. Bu nedenle de birlikte gezdiğim her yer güzeldir bana.(bize) Bu nedenle de çok paraya gerek yok. Kendi yağımızda kavrula kavrula bütçemiz boyutunda gezmek gerçekten güzel. Allah'ım ağzımızın tadını bozmak isteyenlere fırsat vermesin. AMİN.

5- Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları paylaş. Bekliyoruz.

Şükür ki her istediğimi yapıyorum.  Bir işim var. Dünyanın en iyi eşi ve oğluna sahibim. Onlarla her hayalim gerçek. Hep birlikte sağlıklı olalım. Rabbim yuvamızdan huzur, sağlık ve mutluluğu eksik etmesin inşallah. Geri kalan her şey olur. Para bir kâğıt parçasından ibaret. Elbet onsuz olmuyor ama kendini ona esir etmenin de bir anlamı yok. Hepimiz ölüp gideceğiz. Bu nedenle güzel geçirdiğimiz günler, milyonlara değişilmez.

Hadi bakalım ben de aşağıdaki blogger arkadaşlarımı mimliyorum. İnşallah görürler ve kısa zamanda cevap verirler. Umarım 2017 yılında herkesin şu olsun dediği dileği gerçek olur. Ama önce sağlık olsun. Herkese sevgiler. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kademe Analizi Nedir?

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.