Ana içeriğe atla

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Merhabalar

Yine bloğumu boşadığımın farkındayım. Vakitsizlikten maalesef biriken kitap yorumlarımda dahil olmak üzere bir sürü yazılacak yazım var. Sırasıyla hepsini yazmayı ümit ediyorum. Umarım kısa zamanda eski faal günlerime geri dönüş yapabilirim.

Bugün çok değerli öğretmenlerimizin günü. Bizleri, çocuklarımızı kısacası tüm insanlığı hayata kazandırmak için canla, başla çalışan tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Çocuklarımızın ailesinden çok öğretmenleriyle vakit geçirmiş olduklarını düşünürsek, çocuklarımızın hayatında öğretmenlerinin yerinin ne kadar büyük olduğu ortaya çıkacaktır.

Kendi ilkokul öğretmenim gerçekten iyi bir insandı. Yaşıyor mu bilmiyorum ancak öldüyse Allah rahmet eylesin. Geçen sene ilkokuldan mezun olan oğlumun öğretmeni de kendi ilkokul öğretmenim gibiydi. Şükür ki bazı arkadaşlarım gibi çocuğumun öğretmenini ya da okulunu değiştirmek zorunda kalmadım. Oğlum öğretmen değişikliği yaşayıp yeni bir öğretmene adepte olma sürecinden uzak kaldı. Şükürler olsun. Oğlumun öğretmenine de ayrıca teşekkürler.

Yaşadığımız toplumda öğretmenlik mesleğini her ne kadar küçülten insanlar olsa da, (bu insanların öğretmenlik yaptıklarını düşündükçe ayrıca sinirleniyorum.) bu yaftayı diğer öğretmenlere yapıştırmak doğru değil. Bu nedenle bu mesleği kirletenlerin bir an önce görevden alınmasını umuyorum.

Tüm öğretmenlerimizin yeniden günleri kutlu olsun. Nice yeni fidanlar yetiştirebilmeleri temennisiyle. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?