Ana içeriğe atla

29.07.2016 Kitap Yurdu Kitap Alışverişlerim 1


Merhabalar

Geçen gün bilgisayar başında kitaplara bakıyordum. Oğlum yanıma geldi ve "Anne bana kitap alır mısın?" dedi. Okumayı seven ve okumaya aşık biri olarak (ki bildiğiniz gibi oğlum da okuma hastası) bu söz çok hoşuma gitti. Oğluma "tamam" dedim ve çocuk kitaplarına bakmaya başladık.
Oğlum artık büyümeye başladığından masalsı hikayeler onu pek açmıyor. Daha kalın ve daha sürükleyici, macera içeren kitaplardan hoşlanmaya başladı. Hatta eski kitaplarına kıyabilirse çocuk kitabı olduğundan verecek ama kimselere vermeye de kıyamıyor. 

Kitaplar arasında gezerken tatil kelimesi çok dikkatini çekmiş olacak ki İki Yıl Okul Tatili kitabının arka kapak yazısını okumamı istedi. Okuduktan sonra beğendiğini ve bu kitabı istediğini söyledi. Bir kitap daha seçebileceğini söylediğimde sanırım kapağından etkilendi Kardaki Pati izlerini istedi. Bu iki kitabı sepete ekledikten sonra alışverişimi tamamladım mı? Tabii ki hayır. Bu ay öyle bir kitap alışverişi yaptım ki sanırım evden bu sefer kovulacağım. Kitap Yurdu alışverişinin ikinci kısmını sizlere bir sonraki yazımda anlatacağım. 

Kitap siparişlerimin geldiği gün oğluma kitaplarını verdim ve Jules Verne İki Yıl Okul Tatili kitabını okumaya başladı. Kitabın eğlenceli ilerlediğini söylüyor. Okuyup göreceğiz.

Hepinize Keyifli Okumalar Dilerim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?