Ana içeriğe atla

Aylem Güngördü - Az Mantıklı Konuş

Merhabalar

Eskişehir Kitap Fuarı'nda stantları gezerken Papillon Yayınları tarafından hediye edilen, ancak yoğunluk nedeniyle okumaya fırsat bulamadığım, fakat çok merak ettiğim kitabı sonunda okumayı başarabildim.

Güneş ve İnci çocukluk arkadaşıdır. Güneş üniversite son sınıf olmasına rağmen, son zamanlarda üniversiteye gitmek yerine, vaktini evde klasik Türk Filmi izleyip, ekler yiyerek geçirmektedir. Deyim yerindeyse televizyon karşısındaki kanepeye neredeyse kamp kurmuş vaziyettedir. 

Arkadaşı İnci ise bu durumdan şikayetçidir ve Güneş'in de hayatında birinin olması için elinden geleni yapmaktadır. Fakat Güneş armudun sapı, üzümün çöpü derken hayatına kimseyi almamaya yemin etmiş gibi, kimseye beğenmez.

İnci bir gün Güneş'e bir anlaşma teklif eder. Anlaşmaya göre 24 Ağustos'a kadar (aslında anlaşma bir yıllıktır fakat sonradan süre kısalır) hayatına dahil olmaya çalışan erkeklere şans verecektir. Güneş bu duruma ne kadar itiraz etse de, el mecbur kabul eder. Ve bundan sonrasında da komik olaylar baş göstermeye başlar. 

Hayatına badozlama dahil olan erkeklerden birini seçebilecek midir? yoksa yine her şey hüsranla mı sonuçlanacaktır?

Aylem Güngördü'nün Az Mantıklı Konuş adlı kitabının anlatım bakımından farklı bir tarzı var. Klasik bir aşk hikayesinden biraz daha farklı. Konusu bakımından kitabı sevdiğimi söyleyebilirim. Okumaya başladığımda kitabı elimden bırakamadım ve üç saat gibi bir sürede bitirdim.

Karakterler arasında Gereksiz gerçekten gereksizdi. O nasıl bir kızdı öyle Allah'ım. Düşman başına. 

Biscolata'yı ilk andan itibaren tutmamıştım. Hiç sevemedim. Haklı da çıktım.

Bay X ise ona gerçekten bayıldığımı itiraf etmeliyim. Her gün 23:48 çok tutarlı bir davranış. İyiydi bayağı iyiydi.

Bunların hepsinin tabii ki bir anlamı var ama kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum.

Peki yazarın kaleminde sevmediğim yerler yok muydu? İlk kitabı olmasının da vermiş olduğu acemilik tabii ki de vardı. İlk giriş kısımlarında biraz sıkıldığımı da söyleyebilirim. Ancak parti olayından sonra olay akıp gitti. İlk anlarda ki sıradanlık biraz daha toparlanmıştı. 

Az Mantıklı Konuş kitabında çok da mantık aramamak lazım sanırım. Güneş başlı başına bir felaket abidesi. Evlat olsa bağıra basılmaz o derece yani. Kitap genel olarak okunabilir ve romantik komedi tarzında eğlenceli bir kitap. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. Aylem Güngördü kalemine sağlık. 

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Bir gün en yakın arkadaşınız siz evde sürekli pinekleyip aşk filmleri izlerken, sizinle hayatınızı değiştirecek bir anlaşma yapsa ne derdiniz? Hatta biraz daha açalım... Bu anlaşmanın içeriği, tanımadığınız her adamın görüşme teklifini gerçek aşkı bulabilmek için kabul etmek zorunda olmanız olsa? Cevabınızı duyuyor gibiyim. Hayır değil mi? Ben ne yaptım? Kabul ettim! Gerçek aşkımı buldum mu sizce? Gelin size şunu baştan bir anlatayım...

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 220

Papillon Yayınları

Yorumlar

  1. Kitabı merak ettim ama televizyon önünde film izleyip ekler yeme durumu pek bir cazip geldi bana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça eğlenceli bir kitaptı. Arada okunabilir kafa dağıtmak adına. KEYİFLİ OKUMALAR :)

      Sil
  2. Kitap telefona indirilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap indirme sitelerinde varsa indirebilirsiniz ama bende öyle şeyler yok :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?