Ana içeriğe atla

27.05.2016 Kitapyurdu Puanla Kitap Alışverişim

Merhabalar

Kitapyurdu.com internet sitesinden kitap alanların bildikleri, almayanların ise öğrenecekleri bir konu ile sizlerleyim. 
Bloğumu takip edenlerin bildiği üzere kitap okumayı çok seven biriyim. Bu nedenle de her ay düzenli olarak kitap siparişi veririm ki, bu arada bahsetmeden geçmek istemiyorum okunmak için bekleyen 350 üzerinde basılı kitap, 3000 üzerinde e-kitap olmasına karşılık ben halen daha kitap almaya devam ediyorum. Bu da bir nevi hastalık ne yaparsınız. Eşim duymasın yakında beni kedi yavrusu gibi kapının önüne koyacak. 

Gelelim kitapyurdu sitesinin durumuna. Kitap aldıkça kitaplardan çeşitli puanlar kazanıyorsunuz. Ayrıca son zamanlarda kitaplara yapılan puanlamalardan da 10 puan kazanma sistemi başlamış durumda. Bu puanlarınız belli bir seviyeye geldiğinde puan kataloğundan kitap seçebiliyor, hatta puanlarınız varsa kargoyu bile ödeyebiliyorsunuz. 

Ben de uzun zamandır biriken puanlarımı kullanayım diyordum ve edebiyatçı kardeşime de danışarak onda da olmayan bir kitabı seçelim dedim. Sonunda Orhan Pamuk'un Kafamda Bir Tuhaflık isimli kitabında karar kıldık. Zira kardeşim ve ben bu kitabı listemize eklemiş ancak alamamıştık. 

Burada belirtmem gereken bir husus, sadece katalogda yer alan kitaplardan sipariş verebiliyorsunuz. Yani sizin istediğiniz bir kitap katalogda yer almıyorsa maalesef sipariş hakkınız bulunmuyor. Bu nedenle ben uzun zamandır aldığım kitapların puanlarını kullanmamıştım. Zira iyi kitap istiyorsanız çok puan gerekiyor.

Kitapyurdu sitesinin hazır başlamışken benim yararlandığım bir diğer avantajından da bahsetmek istiyorum. Sürekli olarak kitap siparişi veriyorsanız eğer bu durum bence sizi daha çok ilgilendiriyor. Zira çok da avantajlı bir durumdan bahsedeceğim.

Üst üste 2 ya da 3 aydı sanırım sipariş verirseniz öncelikle %3, düzenli olarak sipariş vermeye devam ederseniz sonrasında da %5 sabit bir ek indirim hakkınız oluşuyor. Durumu kısaca özetlemek gerekirse örneğin X kitabı liste fiyatı 27,00.-TL iken kitapyurdu sitesinde 21,60.-TL 'den satışa sunulmuş. Bu kitabın bana gelen %5 ek indirimli fiyatı ise 20,52.-TL. oluyor. Bu da toplu kitap alışverişlerinizde sizlere daha fazla kâr demek. Sadece bazen çok nadiren yeni çıkan kitaplarda bu ek indirimi vermediği durumlar olabiliyor ancak bir süre sonra o kitaba da indirim geliyor ve böyle bir durumla karşılaşırsam eğer, kitabı almak için (acelem yoksa) bekleyebiliyorum. Bu indirim özellikle Oğluma aldığım yardımcı kitap ve soru bankalarında çok işime yaramıştı. 

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Hepinize hayırlı sahurlar olsun. Keyifli Okumalar Dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?