Ana içeriğe atla

Mine Yaman - Gavur Kitap Tanıtımı

Merhabalar

29.04.2016 tarihinde raflarda yerini alacak ilginç konusuyla dikkat çeken bir kitapla geldim. Mine Yaman Gavur.
Kitabın konusuna baktığımızda gözü futboldan başka her şeye kör olmuş tam bir Fenerbahçe aşığı kız Kayra. (Köyde küçükken şalvarla futbol oynadığım günler aklıma geliyor. Şalvara takılıp ayağımı burkunca dayak yememek için bin bir yalan tezgahlardık. Çünkü köy yerinde doktor ilaç,hekim hakgetire. Gece ateş yapar burkulan ayak. Bu nedenle de ağrı sızı içinde kalmak burkulan ayakla daha yemekten iyidir.) Hayatını aşk meşk işlerine kapatmış biri. Ayağına krampondan başka ayakkabı giymeyen kızımız topuklu ayakkabı giymeye nasıl karar veriyor acaba? Buna neden olan kişi kim?

Açıkçası kitabın konusu ve tanıtım yazısı fena şekilde merak uyandırıyor. Şayet kurgu da güzelse tadından yenmez diye düşünüyorum. Fakat kitabın ismine takmış durumdayım ki, şayet yabancı bir ülke de olduğundan dolayı bu isim verilmişse daha farklı bir isim bulunabilirdi. Neyse okuyup göreceğiz. Gavur gerçekten Gavur mu?

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Eros’un hakemliğinde çekişmeli bir aşk hikâyesi... Kalbe ok yerine futbol topunun isabet ettiği sert salvolarla dolu duygusal bir macera...

Almanya’da yaşayan güzeller güzeli bir Türk kızı Kayra... Sarı saçlarıyla nefes kesen, zekasıyla iz bırakan, âşık olunası bir afet... Görenin aşka düşmemek için kalbini tuttuğu bir uçurum o. Ne var ki Kayra’nın kalbi dolu. Gözü futboldan başka hiçbir şey görmeyen Kayra, yetenekli bir yeşil saha fatihi... Âşık olmak için Fenerbahçe’yi seçmiş gözü pek bir futbolcu o...

Hayat tabii ki yeşil sahaları tribünlerden izlemekten ibaret değil. Aşk kapıyı çaldığında kramponları çıkarıp ince topuklu ayakkabılar giymek zorunda kalabiliyor bazen insan. Ama Kayra kadar inatçısını ve dik kafalısını aşka ikna etmek çok da kolay olmayacaktır.
Kayra sadece tek bir şey için çıkaracaktır ayağındaki kramponları...


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 408

Destek Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan