Ana içeriğe atla

Sarah Jio - Böğürtlen Kışı



Merhabalar

3 günlük Gazlıgöl tatiline gittim ailemle ve dönüşünde yakalandığım grip nedeniyle sizlere vakit ayıramadım. Tatil'de okumak için yanıma aldığım kitaplardan birisiydi Sarah Jio Böğürtlen Kışı. Uzun zamandır okumak istediğim ama ayrıca da okumak için kış mevsimini beklediğim bu kitap tatilde çok güzel arkadaş oldu.


1920'li yıllarda Vera arkadaşı Caroline ile aynı evi paylaşan iki arkadaştır. Ancak maddi durumları iyi değildir. Bir gün Vera arkadaşı Caroline'nin aklına uyarak zenginlerin katıldığı bir otelde düzenlenen baloya gizlice girer. Baloda Vera buraya ait olmadığını düşünürken kendisini Charles ile tanışırken bulur. Fakat aradaki uçurumları iyi bildiğinden Charles'den kaçar fakat Charles onun peşini bırakmaz. 

Charles diğer zenginlerden çok farklıdır. Onun için paradan daha ziyade aşk ve sevgi gelmektedir. Bu nedenle de Vera'ya evlenme teklifi eder. Her şeyin güzel gideceğini düşünürlerken Charles'in ailesi bu evliliğe karşı çıkar ve Vera'da Charles'in hayatından gizlice uzaklaşır. Ancak Charles'in bilmediği bir şey vardır. Vera hamiledir.

Amerikan'ın Seattle kentinde 1933 yılının Mayıs ayında zamansız gelen Böğürtlen Kışı olur. Vera Ray hayatını oğlu ile devam ettirirken onun hayatındaki en büyük sorun üç yaşındaki oğlu Daniel'i bırakıp işe gitmek zorunda olmasıdır. Oğlunu zaman zaman arkadaşına emanet etmektedir ancak o talihsiz gün arkadaşı da gece vardiyasındadır ve küçük Daniel'ı bırakacak hiç kimsesi yoktur. Çaresiz çocuğu evde tek başına bırakarak işe gider. Çünkü her ne kadar oğlu ile mutlu bir hayat yaşa da bu işe ihtiyacı vardır. Ancak Vera sabah eve döndüğünde oğlu Daniel'ı yatağında bulamaz. Oğlu gitmiştir. Her yer de oğlunu arayan Vera en sonunda karların üstünde Daniel'ın oyuncak ayısı Max'i bulur.



Claire Kensington bir gazetede yazarlık yapmaktadır. Patronu kendisinden 80 sene evvel aynı bugün olan gibi bir kar fırtınası olduğunu ve bununla ilgili bir hikaye yazmasını ister. Fakat Claire altı üstü kar fırtınası olan bir Böğürtlen Kışından nasıl bir hikaye çıkaracağını bilemez. Arşivleri karıştırırken Vera Ray'in oğlunun kaybolma haberiyle karşılaşır. Kendi çocuğunu da kısa bir zaman önce talihsiz bir kaza sonucu kaybeden Claire bu hikayenin peşini bırakmaz. Ancak Claire'in Daniel'in hikayesinden öğreneceği çok şaşırtıcı bilgiler vardır.

Sarah Jio'nun okuduğum ilk kitabı Böğürtlen Kışı. Uzun zamandır okunacaklar arasında beklemekteydi. Yazarın kalemi akıcı ve anlaşılır. Ancak benim bu kitapta içime sinmeyen şey Vera'nın duyguları çok dokunaklı yansıtılmamıştı. Her ne kadar bu kitapla ilgili çok güzel yorumlar okumuş olsam da, Daniel'in ortadan kayboluşundan sonra Vera'nın çaresizliği okuyucu üstünde daha etkili olabilirdi. Okurken kendimi Vera'nın yerine koydum ve açıkçası Vera'nın tepkileri bir anneye göre sönük kalmıştı.

Kitap'ta bazı durumlar ise bana göre çok tahmin edilebilirdi. Kitabı okuyacak olanlar zaten durumu göreceklerdir. Bunun dışında konusu itibariyle okuyucuyu meraklandıran bir hikayeydi. Keşke duygu yoğunluğu daha fazla verilmiş olsaydı. Kitabı okuyan biri olarak okumanızı tavsiye ederim. Pişman olacağınız bir kitap değil. Sarah Jio'nun yeni kitaplarında buluşmak üzere.

Keyifli Okumalar Dilerim.


Tanıtım Bülteninden


Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı, tek kelimeyle nasıl dile getirirsiniz?



“Canım Daniel’ım,



Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum…”

Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel’ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel’ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı…

Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Vera’yla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…

Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.


Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 360

Arkadya Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?