Ana içeriğe atla

Catherine Bybee - Çarşambaya Kadar Eşim Ol

Merhabalar

Bloğa bana göre de çok uzun gelen bir zamandır yazı yazamadığımın farkındayım ancak yeni yeni kendime gelmeye başladım. Eskisine oranla daha iyi olsam ve hissetsem de henüz tam olarak maalesef rahatsızlığımı atlatamadım.

Hasta zamanlarda çok kafa yormayan kitaplar tercih eden biriyim. Catherine Bybee'nin Çarşamba'ya Kadar Eşim Ol kitabını da bu rahatsızlık döneminde okuyup bitirdim. Zaten sayfa sayısı kısa, konusu da sonunu herkesin tahmin edebileceği bir kitaptı. Peki ya eğlenceli miydi? Evet eğlendim. Kafa dağıtmak için okunabilecek, benim tatilde şezlong kitabı olarak tabir ettiğim kitaplar grubuna girer.

Gelelim kitabın konusuna; Blake Harrison her ne kadar hayatını sürdürebileceği bir paraya ve işe sahip olsa da babasının mirasını kuzenine kaptırmamak adına 35.yaş gününe kadar birisi ile evlenmek zorundadır. Blake hayatında kadınlara güvenmeyen, onları sadece geçici heves olarak gören biridir. Bu nedenle de sekreterinin bulduğu bir çöpçatanlık şirketinin sahibi ile görüşmeye gider. Karşısında şirket sahini Bay Sam Elliot'ı bulmayı beklerken Bayan Samantha Elliot ile karşılaşması ve daha da ilginci ondan etkilenmesi Blake için alışıldık bir durum değildir. 

Samantha'nın kendisini görüşme sırasında iknasından sonra ona gönderdiği dosya neticesinde gerçekleşen ikinci görüşmelerinde Blake niyetini açıkça söyler. Bir yıllık anlaşmalı evlilik karşılığında kendisine on milyon dolar verecektir. İşin kötü tarafı ise Sam'in bu paraya kardeşinin bakımı için ihtiyacı vardır.

Yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı. Bunun yanı sıra Novella Yayınları'nın çevirisi, yazarın kalemi de gayet akıcıydı. Ancak sevgili yazarımız Catherine Bybee gelişme kısımlarını maalesef çok çabuk atlamış ve sonuca ulaşmış. Kitabın gidişatı sanki arada olması gereken daha fazla olay vardı gibi düşünmemizi sağlıyor. Birden giriş ve sonuç ilişkisi içinde buluveriyoruz kendimizi. Keşke biraz daha gelişme kısımlarına önem verilmiş olsaydı. Bu detay dışında kitap hakkında olumsuz bir düşüncem yok. Zaten malumunuz çerezlik kitap. Oku bitir. Buna benzeyen çok kitap okudum. Kitabı okurken eğlendim. Klasik sözleşmeli evlilik kitabı Çarşambaya Kadar Eşim Ol. Okumak ya da okumamak size kalmış.

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Yedi Gün, Yedi Düğün Blake Harrison Zengin, kraliyet mensubu, çekici... Ve en önemlisi çarşamba gününe kadar evlenmesi gerekiyor. Blake evlilik konusunda ona yardımcı olması için bir iş adamı olduğunu sandığı Sam Elliot’a başvuruyor. Ama güzel, enerjik ve baştan çıkarıcı bir sesi olan Samantha Elliot’la karşılaşıyor. Samantha Elliot Bir çöpçatanlık şirketi sahibi olan Samantha evlenecekler listesinde değil... Ta ki Blake ona bir yıllık evlilik sözleşmesi için on milyon dolar teklif edene dek. Ve bu teklifte uygunsuz bir niyet yok. Bu para, bakım evinde kalan kardeşinin masraflarını karşılayacak. Samantha’nın tek yapması gerekense yeni kocasına karşı hissettiği çekimi kendine saklamak ve onunla ilişkiden kaçınmak. Ama Blake’in öpücükleri ve çekiciliği Samantha’nın karşı koyamayacağı kadar güçlü. Samantha ve Blake her şeyiyle düşünülmüş bir evlilik sözleşmesi imzalıyorlar. Bu sözleşmede aşk yok ama bilirsiniz, aşk zaten sınır tanımaz.
“Çarşambaya Kadar Eşim Ol eğlenceli ve ateşli bir aşk romanı. Bu kitap, sürekli ağız dalaşında olan muhteşem kahramanlarıyla çok komik, sıra dışı ve özel.” Booklist
“Catherine Bybee, bu romanıyla eğlenceli ve iyi zaman geçireceğiniz bir okuma deneyimi sunuyor.” Tell Me a Story 
“Sam ve Blake’in arasındaki kimya her yere bulaşıyor, her yüreğe işliyor.” Coffee Time Romance

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 256

Novella Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?