Ana içeriğe atla

Müjde Aklanoğlu - Rüyalar Gerçek Olsa

Merhabalar

Daha önceki yazılarımı okuyanlar hatırlayacaklardır. Müjde Aklanoğlu ile tanışmam facebook'da Rüyalar Gerçek Olsa hikayesi ile başladı. İlk bölüm yayınlandığında soluk soluğa okumuştum. Ancak bölüm sonuna geldiğimde de yaşananların sadece bir rüyadan ibaret olduğunu öğrendiğimde verdiğim tepkiyi siz düşünün. Hızlı giden bir arabanın aniden önüne köpek çıkması gibi bir şey.

Kitap haline gelene kadar sosyal medyada sürekli bir takip halindeydim. Çünkü hikayeyi çok sevmiştim ve neler olacak diye devamlı olarak bekliyordum. Sonunda yazar bu kitabın kâğıt kokusu ile buluştuğunu açıkladığında çok sevindim ve çıkar çıkmaz da hemen aldım.


Başta da söylediğim gibi kitap Rüya isimli kızımızın rüyasıyla başlıyor. Rüyasında gördüğü yakışıklı nefes kesen komiserle yaşananlar; ertesi günü karşısına tam da rüyasında yaşadıklarına eş değer olarak neredeyse birebir aynısı olarak çıkıyor. Yalnız bir farkla. Rüyasındaki kişi komiser gerçekte ise azılı bir katil. (mi acaba?)

Rüya Şahin'in işlediği bir cinayete görgü tanığı olduğunda tam da yer yarılsa da yerin dibini boylasam ve bir daha da asla yeryüzü görmesem modundaydı. Fakat olanla ölene çare yok artık bundan sonra Şahin'in rehinesi olacaktı. 

Olaylar bu raddeden sonra tavşan kaç, tazı tut oyununa dönüyor. Şahin yanına Rüya'yı da alarak peşindeki adamlardan kurtulmaya çalışıyor. Tabii ki peşindeki adamlar yakalayana kadar Rüya'nın çenesinden ölmezse.

Aslında sizlere oturup uzun uzun kitabı anlatmak isterim fakat bir başlarsam sonu gelmez ve heyecanınız kalmaz. Rüya ve Şahin'in kitap boyunca diyalogları çok iyiydi. Benzetmeler çok yerindeydi. Ancak söylemeden geçemeyeceğim maalesef bir konu varsa bazı yerlerde tasvirler gereksiz uzatılmıştı. Bunun dışında kitap genel kurgu çok rahat ilerliyor. İlk kitabı bitirmiş olmanın keyfi ile sizlere sıcak sıcak yorumumu yazmak istedim Şurimşineler.

Maceraya kaldığım yerden Rüyalar Gerçek Oldu kitabından devam ediyorum ve çok kısa zaman içinde sizlere devam kitabıyla geleceğim. Keyifli Okumalar Şurimşineler.

Tanıtım Bülteninden

BİR RÜYA NE KADAR GERÇEK OLABİLİR? Nereye gidersen git, kaçtıklarını götürürsün beraberinde... Gece rüyanda gördüğün, yüreğini hoplatan, uyuz olduğun yakışıklı, serseri, vurdumduymaz, ukala Komiser... Sabahında karşına eli kanlı Katil olarak çıksa... Ve sana hayatının en büyük gerçeğini sunsa... Ne yaparsın? Her şey zaten karmakarışık olmuş, hayaller ve gerçekler birbirine karışmışken, bir de üstüne onun gönülsüz tutsağıyken... İstekli esiri olursa... Rüya, hayatı boyunca tek bir amaç için yaşayan hayalperest bir genç kız. Düşlerinin prensi; yani Mustafa onun hayatının erkeği ve geleceğinin tek sahibi...ydi! Ta ki bir gece rüyasında Şahin’i görüp, hayalin gerçek olmuş haliyle; sabahında karşısında bulana kadar... “Benim adım Rüya... Serçe değil...” diye itiraz etti kız. “Ben de Şahin... Serçe! Tanıştığımıza memnun olmadım... Ama bir süre öyleymiş gibi yapabilirim...” dediğinde sesi kararlılıkla yükseldi. “Sen de yapabilirsin!”

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 584

Olimpos Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?