Ana içeriğe atla

John Hart - Soğuk El Kitap Tanıtımı


Merhabalar

Geçtiğimiz günlerde raflarla buluşan bir psikolojik gerilim romanı ile karşınızdayım.
John Hart ve Soğuk El.

Yetimhane'nin ya da Türk diliyle Çocuk Esirgeme Kurumu'nun nasıl bir yer olduğunu lise sıralarındayken sınıfça yapmış olduğumuz bir gezide tanık olmuştum. Bir kaç saatlik zaman diliminde oradaki çocukların anne-babaya muhtaç durumları da, her önüne gelene anne-baba(çok fazla aklı ermeyenlerden bahsediyorum) demeleri de içler acısı bir durum. 

Soğuk El kitabının tanıtım yazısını da okurken nedense o günlerde buluverdim kendimi ve her birinin o zaman gördüğüm yüzleriyle farklı bir hikayesi olduğunu düşünürken, bu romanda acaba o tarz çocuklardan esinlenerek mi geliştirildi sorusunu da maalesef kafamdan uzaklaştıramadım.

Yetimhane de büyüyen ağabey kardeş hikayeleri çok bilindik, bir o kadar da yürek burkucudur aslında ve bu kitapta da yine hüzünlü bir ağabey kardeş hikayesi okuyacağız. Aslında tanıtım yazısında anlatılmak istenen belki de çevremizden hayatlar da bulacağız. 

John Hart Soğuk El kitabı kitabı beni çok eskilere götürdü. Umarım kitabın kendisi de beni benden alacak kadar iyi kurgulanmış ve çevirisi yapılmıştır. 

Hepinize keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden


“Tüm sahneleriyle hatırlanacak bir psikolojik gerilim romanı arıyorsanız bu kitabı kaçırmayın.” Patricia Cornwell


Bir yetimhanede tek güçlü şey zamandır; hayatın acımasızlığını, savaşmadan kazanılmayacağını öğrenen iki yetim için de. Julian hem korkulan hem de son derece korumacı olan ağabeyi Michael sayesinde hayatta kalabilmiştir. Yetimhanedeki çocuklardan biri öldürülünce Michael kardeşini korumak pahasına büyük bir fedakarlık yaparak yetimhaneden kaçar; suçu da beraberinde götürerek.
Julian bir senatör tarafından evlatlık alınır ve başarılı bir korku romanı yazarı olur. Michael ise New York yeraltı dünyasının en güçlü patronu tarafından keşfedilerek bir ölüm makinesine dönüşür. Ve bir gün manevi babası olarak gördüğü bu adam son nefesini verdiğinde, Michael geçmişini sorgulamasına asla izin vermediği sevgilisini ve kirli bir sırrı yanına alıp yok olur. Ancak patronun oğlu, ona yakın olan herkesi, hatta şizofren kardeşini bile öldürmek için Michael’ın peşine düşecektir. Bilmediği şey ise, Michael’ın bile hatırlamadığı kadar karanlık bir hikayesi olan kardeşinin zihninde, onları her şeyin başladığı noktaya götürecek girdaplardır.   


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 525

Koridor Yayıncılık

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.