Ana içeriğe atla

Sarah Ockler - Kırık Kalpler Kitap Tanıtımı



Merhabalar

Aralık ayı başlarında raflarda yerini alan dokunaklı olduğunu düşündüğüm aile ve aşk konularının da iç içe işlendiği yepyeni bir kitap Sarah Ockler Kırık Kalpler.
Arka kapak tanıtımından da anlaşılacağı üzere Jude'nin yaz tatili geçirmek için kendisini hasta Alzheimer hastası olan babasına adar. Onun motosikletini tamir ettirip hafızasını geri getirmek istemektedir. Peki ya aşk bunca sorunun içinde hikayenin neresindedir? Kırılan kalbe rağmen insan yeniden kalbini yeni sevdalara açabilir mi? Ya yelken alınan yeni kalpler yanlış limansa?

Kitap tanıtımı yapmadan önce yaptığım kısa araştırmalar sonucunda olumlu okuyucu yorumlarıyla karşılaştım. Her ne kadar hikayenin içinde aşk olsa da asıl konu ağırlığının ailevi nedenler olduğunu da söyleyebiliriz. Bakalım bizi bu hikaye nerelere götürür? yada okurken bizden neler götürür ya da getirir? Bunu hep birlikte göreceğiz. 

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden


Her şey kalp kırıklığına işaret ettiğinde, aşkın iyileştirici gücüne inanabilir misiniz?

Jude ablalarından çok şey öğrenmişti ama en önemlisi, Vargas erkeklerinden uzak durması gerektiğiydi. Bir Vargas erkeğini sevmenin yol açabileceği felakete, gözyaşlarına şahit olmuş ve ablalarıyla birlikte bir yemin etmişti: Asla bir Vargas’la birlikte olmayacaktı.
Jude yaz tatilini hasta babasının klasik motosikletini tamir ederek onu yeniden hayata bağlamaya adamıştı, ki bu da, bu işten anlayan birisini bulması anlamına geliyordu. Bulduğu kişinin sevimli bir çocuk olması Jude’un suçu muydu? Ve şaşırtıcı derecede tatlı? Ve ayrıca Vargas?
Jude kendi kendine Emilio ile aralarında geçenlerin tamamen motorsikletle ilgili olduğunu söylüyordu. Ablaları asla bu durumu öğrenmeyecekti ve ayrıca Jude, Vargas erkeklerinin flörtöz hareketlerinin kilometrelerce uzaktan fark edebiliyordu, asla bir tanesine aşık olmazdı. Fakat işler Jude’un planladığı gibi gitmiyordu, tarih tekerrürden ibaretse kendisi hızla bir felakete doğru koşuyor demekti, tabii eğer ablaları yanılmamışsa...
“Dokunaklı bir baba-kız hikâyesi, gerçekçi aile sorunlarıyla ve Jude’un ailesi içinde kendi yerini bulma arzusuyla daha da güçlü hale getirilmiş.” ━Kirkus Reviews
“...Ockler’ın Jude’un babasının hastalığına yaklaşımı son derece gerçekçi ve trajik. Hikâyenin şiirsel anlatımı Jude’un yaşadığı karmaşık duyguları okurların kendi içlerinde hissetmelerini sağlıyor.” ━Publishers Weekly


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı :352

Yabancı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?