Ana içeriğe atla

Harlan Coben - İhanetin 5 Yüzü


Merhabalar

Bir solukta yani bir gece de bitirdiğim (gecenin üçünde kalkıp okuduğum doğrudur) sonunda vay be dediğim bir polisiye kitap ve ne kurguydu be diye iki gündür ortalıklarda gezen bir benle karşınızdayım. Kitap mı tabii ki Harlan Coben ve İhanetin 5 Yüzü.

Will arkadaşı ve dostu Kare ile Sosyal Hizmetler tarzı bir yer işletmektedir. Burada yardıma muhtaç olan kişilere, özellikle çocuklara bu sayede yardımcı olmaktadır. 

Hayat Will için seyrinde devam ederken annesinin kansere yenik düşüp, ölüm döşeğinde ağabeyi Ken'in yaşadığını söylemesiyle 11 yıl önce kapanan defterler tekrar açılmaya başlar. Çünkü Will'in ağabeyi Ken, Will'in eski sevgilisi Julie'yi vahşice öldürmekten, dünyada kırmızı bültenle aranmaktadır ve cinayetin bir numaralı şüphelisidir. Bütün deliller O'nun aleyhinedir. Ailesi onun öldüğünü düşünürken (ya da buna inanmayı seçerken) annesinin söylediği şeylerle Will'in dengeleri alt üst olur. Will her ne kadar bu durumun annesinin aldığı ilaçlarla alakalı olduğunu düşünse de aradan geçen zaman içinde annesinin de ölmesiyle evdeki çerçevelerden birinin arkasında tesadüfen fark ettiği ikinci bir fotoğrafla bu düşüncelerinin yanlış, annesinin ise haklı olduğunu anlar. Çünkü fotoğraftaki Ken'dir ve fotoğraf yakın zaman içinde çekilmiştir. Babasına bu durumu söyleyip söylememek arasında gidip gelirken bir de kız kardeşi vardır ki O'na durumu anlatmak daha da zor olacaktır.

Kız arkadaşı Sheila Will'e destek olmaya çalışır ancak bundan sonrası Will için artık hiç kolay değildir. Öldüğünü sandığı ağabeyi ölmemiştir. Ken'e sorulacak o kadar çok soru vardır ki ama her şeyden önce ağabeyini bulmalıdır. Ama nasıl? En yakınında olan can dostu olan Kare O'nun her konu da yardımcısı olacaktır. 

Kitabı aslında baştan sona anlatmak istiyorum ama burada maalesef kesmek durumundayım. Aksi takdirde tüm heyecanı sönecek. 

Harlan Coben'in bu kitabını Hoşça Kal Demeden kitabına göre daha çok sevdim. Son ana kadar adrenalin tavan durumdaydı. Kitapta en sevdiğim karakter tabii ki Kare. O nasıl biridir öyle. Tam bir dost. Will karakteri ise aşırı güvensiz, bu zamana kadar hep ağabeyi Ken tarafından kollanmış ve hiçbir şeye kendini bulaştırmamış, bütün kavgalardan uzak durmuş biri. Ama bir erkek için aşırı korkak geldi. Belirtmeden geçemeyeceğim.

Will'in kitabın sonuna kadar yaşadığı ihanetler ise öyle böyle değil. İnsanın Will'e üzülmemesi mümkün değil. Ancak Kare'in dostunu bu işe ilk bulaştıklarında uyardığı cümle gerçekten çok güzeldi. "Geçmişe dönüp baktığında gördüğün gerçekler hoşuna gitmeyebilir." Evet bazen geçmişimizde olanları öğrenmemek daha mı iyi acaba? sorusunu sormadım değil. İnsanın çevresinde güvenebileceği yakın dostu olsun kalanı çok da önemli değil diye düşünüyorum. 

Neyse konuyu toparlayacak olursak, Harlan Coben İhanetin 5 Yüzü kitabına tek kelime ile bayıldım ve iki gündür tavsiye etmediğim kimse kalmadı sanırım. Polisiye sevenlerin ise kesinlikle okuması gerektiğini düşünüyorum. Aşk, nefret, ihanet,cinayet hepsi bu kitapta desem abartmış olmam sanırım. Sadece bazı yerlerde çeviriden dolayı anlam bozuklukları da vardı. Ama çok da göze battığını söyleyemem. Kitapta o kadar çok karakter vardı ki; yazar bunları nasıl toparlayacak derken kitap bitti ve bu insanların birbirleriyle bağlantıları da ortaya çıktı. Kitabın sonundaki ters köşe ise zaten olaya son noktayı koydu. 

Herkese adrenalin dolu keyifli okumalar.

Tanıtım Bülteninden

ASLINDA HER ŞEY YALANDI… Will ve ağabeyi Ken’in hayatı ılık, sakin bir gecede Will’in sevgilisi Julie’nin vahşice öldürülmesiyle altüst olur. Bu cinayetin baş şüphelisi de Ken’dir. Aleyhine onlarca kanıt olmasına rağmen ortadan kaybolan Ken, arkasında birçok soru işareti, parçalanmış bir aile ve büyük bir gizem bırakır. Ondan uzun süre haber alamayan Will ise ağabeyinin öldüğüne inanır. Şimdi, on bir yıl sonra Will, Ken’in hayatta olduğuna dair bir iz bulur. Bu, Will’in ağabeyi ve kendisiyle ilgili sarsıcı gerçekleri öğreneceği olaylar zincirinin başlangıcıdır. Etrafını saran şiddet dolu gizem çözüldükçe, Will kendini sonuna kadar gitmek isteyeceği soluk soluğa bir maceranın içinde bulur. Üstelik en büyük sürprizi daha öğrenmemiştir. “Coben gaza basıyor ve ayağını hiç kaldırmıyor… Aksiyon kusursuz ve sürükleyici.” People “Coben ödül alacak, okuyucularını tüm gece uykusuz bırakacak bir kitap daha yazmış... Karmaşık ve öngörülemez bir roman.” Library Journal “Son zamanlardaki en orijinal ve insanı alıkoyan gizemli romanlardan biri... Heyecan durmadan artıyor ve çözümlendiğinde en iyi okuyucuyu bile şaşırtıp sarsıyor. Bir oturuşta okumak için yeterince zaman ayırın!” BookPage

Basım Yılı : 2015


Sayfa Sayısı : 448


Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.