Ana içeriğe atla

Vefa Enver - Aşık Kim


Nehir ve Irmak birbirine tamamıyla zıt ikiz kardeşlerdir. Irmak ne kadar uçarı ve dışa dönükse, Nehir de bir o kadar kendine güvensiz ve içine kapanıkdır.
Güzellik vasfı sadece Irmak'da varken Nehir kendisinin güzel olmadığını, tüm güzel vasıfların kardeşinde toplandığını düşünmektedir. Nehir tam bir aşk insanıdır. Sevmek sevilmek istemektedir. Hatta hayatını aşık olacağı insanı bekleyerek geçirmeye bile razıdır. Irmak ise sevgiyi tamamen unutup, erkekleri kendisine hayran bırakan biridir. Birbirine zıt bu iki kardeşin çatıştıkları nokta ise, Nehir'in zamanında platonik olarak aşık olduğu kişinin Irmak'ın sevgilisi olmasıdır. Senelerce Nehir bunu içinde saklamıştır ve aşkını içene gömerek kardeşinin mutluluğunu istemiştir.

Yıllar geçmiş ve Irmak'ın hayatında sevgilisiz günü geçmezken; aksine Nehir aşklarını hep içinde yaşamıştır. Bir gün yılbaşı partisine gitmeleri için Nehir'in arkadaşı gelir. Nehir her ne kadar gitmek istemese de anne ve babası da şehir dışında başbaşa yılbaşı geçireceklerinden mecburen kardeşi ve arkadaşları ile bu partiye katılır. 

Partiden bir gece önce Nehir gelen diğer kişilerle tanışır. Bunların arasında Mert adında kendini beğenmiş birisi de vardır. Mert herkese tepeden bakan kısaca burnu yere düşse yere bakıp almayacak biridir. Evliliğe sıcak bakmayan, günün birinde evlilik yapacaksa bile bunu kendi statüsünde sadece servetleri birleştirmek adına tamamen mantıkla hareket edilerek gerçekleştirilecek bir zorunluluk olarak görmektedir. Aşka ise hiç inancı yoktur.

Yılbaşı günü kayak yapmaya karar verirler. Ancak Nehir talihsiz bir kaza yaşar. Bir önceki gece tanıştığı Kaya bey kendisine yardımcı olmaya çalışırken Mert yanlarına gelir. Nehir Kaya'nın Mert'in amcası olduğunu öğrenir ancak bu karşılaşma pek de hoş noktalanmaz.

Nihayet yılbaşı gecesi geldiğinde herkes kostümlerini giymiş ve maskeli baloya katılmıştır. Kimin kim olduğu seçilmezken Nehir ise yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle pek fazla kıpırdayamaz. Ancak onu o gece izleyen biri vardır ve gecenin sonu Nehir'in aşık olmasıyla sonlanır.

Yılbaşından sonra uzun süre görüşmeyen Nehir ve Mert Nehir'in kuzeninin bir olayı düzeltmek için Nehir'i kullanmasıyla bir araya gelirler. İki aşık birbirinden delicesine kaçarken hayat onları tesadüflerle bir araya getirmiştir. Ancak bundan sonrasında Nehir ve Mert acaba aşktan kaçabilecekler midir? Mert aşka olan inancını yitirmişken Nehir kendi peri masalının başrolünü kapabilecek midir?

Vefa Enver Aşık Kim okuduğum ikinci kitabı. İlkine göre daha iyi bulduğumu söyleyebilirim. Kurgulaması güzeldi. Vefa Enver'in olayları akıcı şekilde aktaran kalemine zaten sözüm yok. Ancak bir ara Nehir'in gereksiz inadı ve kendine güvensizliği gerçekten içimi baydı. Bir insan bu kadar mı kendinden emin olmaz. 

Vefa Hanım'a başarılar diliyorum. Yeni kitaplarını bekliyoruz. Keyifli Okumalar.

Tanıtım Bülteninden



Nehir; yirmi iki yaşına kadar ikiz kardeşi Irmak’ın ihtişamlı varlığının gölgesinde kalmış, sade ve duru güzelliğine tezat duygusal ve karmaşık kişiliğe sahip bir genç kız… 

“Biliyor musun, senin vakti gelince açacak bir gonca olduğunu düşündüm hep ve bence artık vakti geldi, Nehir. Bunu daha fazla uzatmanın anlamı yok. Kendine güvenmeli ve tüm güzelliğinle açmalısın. Ayrıca titreyip durmaktan da vazgeç. Bırak karşındakiler titresin.”
O iflah olmaz bir hayalperest, umutsuz bir romantik. Mükemmel erkeği bekleyecek kadar saf olmasa da, kendi için mükemmel olanı bekleyecek kadar inatçı ve kararlı…
Bakışlarını gökyüzüne çevirip, umutla parlayan aya baktı. Ve kendi kendine mırıldandı. “Acaba bir gün kendi peri masalımın başrolünü oynayacak mıyım?” 

Fakat konu erkekler, daha doğrusu Mert olduğunda, tam anlamıyla inatçı ve sivri dilli cadının teki oluyor…
“Ne kadar edepsizsiniz, Mert Bey!” 
“Elimde değil Nehir Hanım, sizi görünce edepli halimden eser kalmıyor!”

Mert; istediğini elde etmeye alışmış, genç, hırslı ve başarılı bir iş adamı. Aşka inanmayıp, evliliği aileler arasında bir çeşit iş anlaşması olarak görüyor...
Evlilik, Mert için görevden başka bir şey olmayacaktı. Asla aşk evliliği yapmayacağını biliyordu. Zamanı geldiğinde, çıkarları doğrultusunda en uygun seçimi yapacağından şüphesi yoktu. Yine de önünde Nehir’e doyacağı uzun bir süre vardı. 

O, âşık olduğu kadına sahip olmak için her şeyi göze alabilecek derecede çılgın, ama onunla evlenmek istemeyecek kadar katı mantıkla hareket eden bir erkek…
“Ah, yani âşık olacak kadar özelim ama evlenecek kadar değil. Öyle mi? Neden? Yeterince zengin olmadığım için mi?”

Mert’in Nehir’den vazgeçmeye niyeti yok. Nehir’in ise mükemmelden daha azına razı olmaya… 

Aşk, tutku, iniş ve çıkışlarla dolu bu ilişkideki çekişmeleri sonlandıracak hangisi olacak dersiniz? 

Aşk mı, mantık mı?

Sayfa Sayısı : 552

Basım Yılı : 2014

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.