Ana içeriğe atla

E L James - Özgürlüğün Elli Tonu


Merhabalar

Ve Elli Ton serisinde sona geldik.
Özgürlüğün Elli Tonu artık bütün düğümlerin çözüm noktası olmasıyla birlikte aynı zamanda da güven,sadakat,aşkın da sorgulandığı serinin son kitabı.

Anastasia hayatına artık Mrs.Grey olarak devam etmektedir. Her şey o kadar güzeldir ki, Anastasia kendini rüyada sanır. Sevdiği adamla hayatını devam ettirmektedir. Yayınevindeki görevine devam ederken, her şeyin umut ettiği kadar güzel olmadığı gerçekleri birer birer yüzüne tokat gibi çarpılmaya başlar. 

Anastasia; Christian Grey'in karanlık geçmişini öğrenmiştir ancak bu geçmişindeki karanlıktan tam anlamıyla kurtulamamıştır. Hayatlarındaki zorlu sınav Christian ve Anastasia için halen devam etmektedir. Anastasia Grey'in aşkından emin olmasına emindir ama peşlerini bırakmayan geçmiş yüzünden içini kurt gibi kemiren sorularla karşı karşıya kalmıştır. Beklenmeyen ziyaretçileriyle bu durumun altından kalktığını düşünse de aslında işin gerçeği öyle değildir. Christian Anastasia'dan vazgeçmeyecektir ama aynı zamanda da geçmişiyle de yüzleşmektedir ve bu durum Christian için zorlu bir süreçtir. Anastasia ona her ne kadar destek olsa da bir süre sonra kendisi de bu işin içinden çıkamaz. 

Hayatları zaten çıkmaz bir sokakken bir de Anastasia'nın hamile olduğunu öğrenen Christian daha da beter olur. Bebeği kabullenemez ve karanlık geçmişine geri döner. Bunu öğrenen Anastasia'nın güveni bir kez daha sarsılır.

Aradan çok uzun zaman geçmez ki; günün birinde Anastasia'ya gelen bir telefonla işler daha da karışır. Ancak telefondaki kişinin bir şartı vardır. Söylenen yere belirtilen parayla yalnız gelmesi gerekmektedir. Anastasia bu zorlu işi nasıl çözeceğini bilemez. Peşindeki korumaları atlatması da hiç kolay değildir. Bir şekilde korumaları atlatıp, para meselesini hallettiğinde artık Anastasia hayatına sadece küçük noktası ile Christian olmadan devam edecektir.

Christian gerçekleri öğrenecek mi? Anastasia'ya telefon eden adam kim ve karşılığında neler istiyor? Anastasia'nın hayatı kurtulabilecek mi? Küçük nokta babasız mı kalacak? Anastasia telefondaki adamın isteklerine neden evet dedi? Okuyucuları nasıl bir son bekliyor? Hepsi ve daha fazlasını Özgürlüğün Elli Tonu kitabında bulacaksınız.

Çoğu okuyucunun aksine ben Grinin Elli Tonu serisinin gerçekten kendini vererek okunursa, çok şey ifade ettiğini düşünenlerdenim. Christian ve Anastasia'nın yaşadıkları gerçekten zorlu bir sınav. Bir insanın farklı egoları için ön yargılı olmak yerine gerçek bir okuyucu olup, kitabı okuduktan sonra yorum yapılmasını savunuyorum. 

Kitabı okurken eğer hissederek okursak kendi düşüncelerimiz ortaya çıkacaktır. Tabii ki daha önce de belirttiğim gibi size ters düşen kısımlar olabilir ki zaman zaman benim de olmadı değil ama kitapları okumadan değerlendirmek bence gerçek bir okuyucu ve yorumcu olmamızı engeller. 

Tanıtım Bülteninden

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...

Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Anastasia Steele'in ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Grey'le tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christian'ın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder. 

Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Grey'i sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Anastasia'nın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Grey'in yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Grey'inse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir. 

Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ana'nın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...


Sayfa Sayısı : 704

Basım Yılı : 2012

Pegasus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan