Ana içeriğe atla

Bezelye Köftesi

Herkese Merhaba;

Sağlıklı yaşam sürecinde kendime yeni yeni lezzetler deneyimlemeye devam ediyorum. Bezelyeyi çok sevmeme rağmen, sulu yemek bir süre sonra sıkıntı veriyor. Ev halkıda köfte yemeyi çok seviyor. Uzun zamandır aklımda olan bezelye köftesini denedim ve çok da sevdik. Tok tutmasının yanı sıra ana yemek dışında ortaya meze olarak da yemeklerde kullanılabilir. Hadi o zaman tarifimize geçelim.

Malzemeler;
Bezelye haşlanmış
Kuru nane
Kuru dereotu taze de olur. 
Kırmızı toz biber
Karabiber
Sarımsak
Soğan
5 kaşık mısır unu
Zeytinyağı
1 adet yumurta
Kimyon çok az
1 paket kabartma tozu
Tuz
Arzuya göre pulbiber

Yapılışı;
Öncelikle bezelyeyi haşlayıp, süzelim. Robotun içine dökelim. Sonra içine zeytinyağı koyarak çekelim. Soğan, sarımsak, tuz, kuru nane, kuru dereotu, kimyon, kabartma tozu, yumurta, mısır unu, karabiber, kırmızı toz biberi de ilave ederek robotta püre haline gelene kadar çekelim. 

Tepsiye yağlı kâğıt serelim. Kaşık yardımıyla köfte şeklinde tepsiye dökelim. 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 

Not: Bu tarifte uygulamadım ancak dilerseniz üzerine süzme yoğurt ve sarımsaklı domates sosu ile de servis edebilirsiniz. O şekilde de çok güzel çok güzel oluyor. 

Tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.


Yorumlar

  1. Bir vejeteryan olarak bu tarif çok işime yarayacak:) Teşekkürler. Bu arada son paylaşımımda linkinizi verdim.;)

    YanıtlaSil
  2. Bezelyeyi hiç bu türlü denememiştim, en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Seveceğini düşünüyorum. Afiyet olsun canım:)

      Sil
  3. Böyle sağlıklı tarifleri seviyorum, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. bezelye yemeği en sevdiklerimden, köftesini duymadım, saol iyi oldu, bi değişiklik olsun :) sürekli brokoli, patlıcan, pırasa, kereviz, kabak, mantar yiyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

İçeriklerim Kopyalanıyor

Bugün  Kitaplara Kaçanlar  bloğu ile içerik çalınması ile ilgili konuştuk ve bunun üzerinden çok geçmeden benim içeriklerimin otomatik olarak kopyalandığını tesadüfen fark etmiş bulunuyorum.

Fatih Murat Arsal Röportajı - 2 Kitap Hediye

Merhabalar Yazar röportajlarımıza çok sevdiğim aşkı yazan adam Fatih Murat ARSAL ile devam ediyoruz. Kendisine bu keyifli röportaj için tekrar teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyorum.

Mimlendim ve Mimledim 37 - Hangi Yazınız Silinirse Üzülürsünüz?

Kestane Nasıl Pişirilir?

  Merhabalar Kış geldi.

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam

Merhabalar Kısa zaman önce piyasa çıktı Ece Ablam'ın kitabı. Kendisi sağolsun bana nezaket gösterip okumam için kitabını hediye etti. Tekrar kendisine çok teşekkür ederim.

Ne Zaman Akıllanacağız?

Merhabalar Son zamanların gündemindeki konu malum Çiftlik Bank ve Çiftlik Bank mağdurları.

Kitap Kardeşime Yeni Kitaplar

Merhabalar Kitap kardeşliğim son sürat devam ediyor. Kitap gruplarındaki çekilişler, kitap günü gruplarım derken Samsun'daki kitap kardeşimi tabii ki bu ay unutmadım ve kendisine çok güzel bir paket hazırladım.

Mimlendim ve Mimledim 40 - Eşleştirme Mimi

Merhabalar Mimler o kadar birikti ki hangisini yazacağımı şaşırmış durumdayım. Sırada sevgili  Sevde 'nin başlatmış olduğu eşleştirme mimi var.

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.