Ana içeriğe atla

Aynur Demir - Leyo

 

Aynur Demir Leyo 

Faroz’daki balıkçı amcaların sürükleyerek denize indirdikleri ağları, al yanaklı utangaç gülleri, hanımelinin sardığı duvarları hatırladı. Hele evlerinin bahçesindeki erik ağacı yok mu? Ah o, erik ağacı mahalle kızlarına inat, her bahar âşık olup gelinlik giyerdi.

Melahat Hanım hani o gece avucunda kalan kocasının kesik parmaklarını evlerinin dibindeki fındık ocağının altına, kokulu üzüm asmasının yanına gömmüştü ya! O günden beri geceleri orada yeşil bir ışığın yanıp söndüğünü söylüyor.

Karadeniz’in şirin bir köyünde cin peri öyküleriyle büyümüş, dürüst yardımsever Filozof Hayri Usta’nın öyküsü Leyo. Delilik ve akıllılık arasındaki çizgi o kadar ince ki bir bakıyorsunuz aklı başında, bir bakıyorsunuz uçmuş Hayri Usta.

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 104

Şule Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Cevdet Pişkin - Rüzgarla Gelen Hüzün

 

28 Gün Meydan Okuma 14.Gün

Merhabalar Meydan okumanın 14.gününde öyle bir soru geldi ki; insanın bu soruyla ilgili bir hafta düşünmesi, hatta üstüne istiareye yatması gerekirken bu soruda yine benim için kolay sorulardan biri oldu.

Erol Köker Kimdir?

 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Rachel Cusk - Övgü

 

Sermet Muhtar Alus - Eski İstanbul’dan Hikayeler (1935-1950)

 

Bir Tren Bekleniyor Radyo Tiyatrosu