Ana içeriğe atla

Aynur Demir - Leyo

 

Aynur Demir Leyo 

Faroz’daki balıkçı amcaların sürükleyerek denize indirdikleri ağları, al yanaklı utangaç gülleri, hanımelinin sardığı duvarları hatırladı. Hele evlerinin bahçesindeki erik ağacı yok mu? Ah o, erik ağacı mahalle kızlarına inat, her bahar âşık olup gelinlik giyerdi.

Melahat Hanım hani o gece avucunda kalan kocasının kesik parmaklarını evlerinin dibindeki fındık ocağının altına, kokulu üzüm asmasının yanına gömmüştü ya! O günden beri geceleri orada yeşil bir ışığın yanıp söndüğünü söylüyor.

Karadeniz’in şirin bir köyünde cin peri öyküleriyle büyümüş, dürüst yardımsever Filozof Hayri Usta’nın öyküsü Leyo. Delilik ve akıllılık arasındaki çizgi o kadar ince ki bir bakıyorsunuz aklı başında, bir bakıyorsunuz uçmuş Hayri Usta.

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 104

Şule Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Röportajı - 2 Kitap Hediye

Merhabalar Yazar röportajlarımıza çok sevdiğim aşkı yazan adam Fatih Murat ARSAL ile devam ediyoruz. Kendisine bu keyifli röportaj için tekrar teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyorum.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Mimlendim ve Mimledim 37 - Hangi Yazınız Silinirse Üzülürsünüz?

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Mimlendim ve Mimledim 24 - Blog Yazarlarını Tanıma

Merhabalar Sevgili  İzel Tolu  ve  İnciden Notlar  Blog Yazarlarını tanıma miminde sağolsunlar beni de mimlemişler. Kendilerinin mim yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. O zaman sorulara geçelim. İzel Tolu Cevapları İnciden Notlar Cevapları

Mimlendim ve Mimledim 34 - Sorularım Ve Ben

Merhabalar Bu sıralar mimler birikti. Sağolsun sevgili blog arkadaşlarım beni mimliyorlar ancak yoğunluğumdan bakamadım.

Kara Cuma (Black Friday) ve Alışveriş Çılgınlığı

Merhabalar Bugün kara cuma. Amerikalıların deyimiyle de black friday.

Sürprizimi Açıklama Zamanı

Merhabalar Dün duyurusunu yaptığım sürprizin geldi çattı açıklanma zamanı. Benim için çok heyecan verici bir proje olduğunu kabul ediyorum. İçim içime sığmıyor desem yalan olmaz hani. O kadar heyecan yaptım. Allah'ım utandırmasın inşallah.

Erişilebilir Meydan Okuma : 65 Yazar 65 Kitap Sonucu

Merhabalar Geçen yıl, yılın hemen hemen yarısına ulaşmışken sevgili  Mutlu Anlar Koleksiyoncusu  güzel bir meydan okuma başlatmıştı.

Bitenler & Çöpe Gidenler 55

Merhabalar Uzun zamandır bitenler yazısı yazmadım.