Ana içeriğe atla

Yaman Koray - Gelin Taşı

 

Yaman Koray Gelin Taşı 

Sessiz bir dünyada, bir boşlukta, iki kişiydiler sanki... Hemen hemen hareketsiz bir kayığın baş üstünde dikilen bir adam…. Ve daha kıyıdan ilerleyen, gitgide yaklaşan, gelen, hatta elli-altmış metre alt taraftan geçerek, en öndeki teknenin ardı sıra Paflimi Burnu’nun yarığına girmeye hazırlanan kayığın kıç üstünde, bembeyaz gelinliğine bürünmüş oturan, telli duvaklı, yüzü örtülü -belki de bundan ötürü etrafı, Nizam’ını bile fark edemeyen- bir Melek.

Gelin Taşı, denizci kimliği bir tarafa kelimeleri ustalıkla yazıya dökmekle mahir Yaman Koray'dan denizle iç içe yaşayan insanların hikâyelerini derin bir duyarlılıkla işleyen etkileyici bir roman. Küçük bir sahil kasabasında ömür tüketen kadınlar, balıkçılar, denizciler ve onların denizle olan mücadelesi, kısacası hayatın zorluklarıyla yüzleşen sıradan insanların bir toplamı var burada. Belki de kendi hayatını da denizden ayıramayan bir yazarın, zihninin karanlıklarından taşan son çığlığı.

Sade ama güçlü anlatımıyla doğaya ve insan ilişkilerine dair unutulmaz bir anlatı sunan bu kitap, denizin tehlikeleri ve belirsizlikleri karşısında insanı kırılganlıklarını keşfetmeye davet ediyor.

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 380

Dedalus Kitap

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Simitli Tost Ve Yumurta Tarifi

Merhabalar Evimizin karşısında bir simit fırını var.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Islak Saçlar Ve Zararları

Merhabalar Çoğumuz ıslak saçların zararlarını bilmiyoruz.

Erdoğan Karabıyık - Urla Esintileri

Cemil Kavukçu - Yalnız Uyuyanlar İçin Kitap Alıntısı

Duygu’nun dudağında hafif bir büklüm oluşuyor.

Sürprizimi Açıklama Zamanı

Merhabalar Dün duyurusunu yaptığım sürprizin geldi çattı açıklanma zamanı. Benim için çok heyecan verici bir proje olduğunu kabul ediyorum. İçim içime sığmıyor desem yalan olmaz hani. O kadar heyecan yaptım. Allah'ım utandırmasın inşallah.

Saray Sarma (Paşa Lokumu)

Merhabalar Geçenlerde şirketimizin yanındaki şirkette çalışan bir arkadaş saray sarması ya da diğer adıyla sultan lokumu yapmış.

İrmikli Toplar

Merhabalar Bizim ev halkının hiç içi almadığından hiç de sevmezler böyle tatlı falan.