Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 27 Haziran 2024

 

Piyasalarda Bugün: 27 Haziran 2024 

Borsa İstanbul'da Perşembe Günü Heyecanlı Bir Gün: Endeks 10.680'e Yükseldi!

Perşembe günü Borsa İstanbul'da heyecanlı bir gün yaşandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre önemli bir artış yakalayarak 10.680,91 puandan işlem günü kapattı. Bu artış, endeksin son bir ayda en yüksek seviyesini görmesini sağladı.

Artışın Sebepleri:

Bu yükselişin arkasında birkaç etken yatıyor olabilir:

  • Merkez Bankası'nın Faiz Kararı: Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutması yatırımcıları memnun etti ve risk iştahını artırdı.
  • Yurt Dışı Yatırımcıların Alımları: Yurt dışı yatırımcılar 21 Haziran haftasında 34,5 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alarak tarihte ilk kez 13 hafta üst üste alım tarafında yer aldı. Bu durum da borsaya olan güveni pekiştirdi.
  • Rekor Seviyedeki Merkez Bankası Rezervleri: Merkez Bankası rezervlerinin 147,6 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşması da piyasalara güven aşıladı.
  • Güçlü Sektör Performansı: Bankacılık endeksi yüzde 3,36 ve holding endeksi yüzde 2,07 artarak yükselişe katkıda bulundu.
  • Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,82 ile finansal kiralama faktoring oldu. En çok kaybeden sektör ise yüzde 0,59 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Günlük toplam işlem hacmi 88,1 milyar liraya ulaşarak yüksek bir seviyeye çıktı.

Perşembe günü Borsa İstanbul'da yaşanan yükseliş, yatırımcılar için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki dönemde borsadaki trendin nasıl devam edeceğini ise zaman gösterecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Erkan Özkaya - Pepsis Ve Tarantula

Merhabalar Kitap grubundaki meydan okuma kitabıydı Erkan Özkaya'nın Pepsis ve Tarantula kitabı.

Zor Günler Geçecek Elbet

Merhabalar Cuma gününden beri çok zor zamanlar geçiriyoruz. Babaannem aniden fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırmışlar. 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Tarihte Bugün 24 Haziran

 

Mimlendim ve Mimledim 24 - Blog Yazarlarını Tanıma

Merhabalar Sevgili  İzel Tolu  ve  İnciden Notlar  Blog Yazarlarını tanıma miminde sağolsunlar beni de mimlemişler. Kendilerinin mim yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. O zaman sorulara geçelim. İzel Tolu Cevapları İnciden Notlar Cevapları

Beni Özleyin Anacım, Bye!...

Merhabalar Son zamanlarda hayatımızda bazı değişiklikler oluyor.

Radyo Tiyatrosu - Yalnızlar

 

Ahmet Ümit - Kırlangıç Çığlığı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Yeni çıkan kitaplarla devam edelim istedim. Ahmet Ümit severler hadi toplanın. Yeni kitap haberiyle geldim.