Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 26 Haziran 2024

 

Piyasalarda Bugün: 26 Haziran 2024 

Borsa İstanbul Düşüşle Kapanışı Gerçekleştirdi

Borsa İstanbul'da 27 Haziran 2024 Çarşamba günü işlemler, düşüşle tamamlandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 1,81 değer kaybederek 10.486,70 puandan işlem gördü. Bu düşüşle endeks, son 3 işlem gününün 2'sinde gerilemiş oldu.

Günün işlem hacmi 82,1 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,27, holding endeksi ise yüzde 1,31 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,13 ile turizm oldu. Madencilik endeksi ise yüzde 3,27 düşüşle en çok kaybedenler arasındaydı.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 14 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 149 milyon dolar artarak 146 milyar 301 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Yurt dışı yerleşik kişiler de söz konusu dönemde 791,7 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alırken, tarihte ilk kez 12 hafta üst üste alım yapan yabancıların bu dönemdeki toplam alımı 9 milyar dolara yaklaştı. Yabancıların DİBS stoku da 11 milyar 235,7 milyon dolarla 13 Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemdeki faiz politikasıyla ilgili belirsizliklerin devam ettiğini ve temkinli bir seyrin hakim olduğunu belirtiyor. Yarın ise yurt içinde TCMB'nin Faiz Kararı ve Ekonomik Güven Endeksi'nin takip edileceğini, yurt dışında ise ABD'de büyüme, Japonya'da perakende satışlar, Çin'de sanayi karları ve Avro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi gibi önemli verilerin gündemde olduğunu ifade ediyorlar.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.400 ve 10.300 puanın destek, 10.500 ve 10.600 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydeden analistler, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamının TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını beklediğini ve yıl sonu faiz beklentilerinin medyanının da yüzde 50 olarak hesaplandığını belirtiyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, TCMB'nin faiz kararı ve küresel piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Faiz kararının ardından piyasada nasıl bir seyir izleneceği de merak konusu.

  • Bu bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.
  • Yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmanız ve uzmanlardan bilgi almanız önemlidir.
  • Piyasa koşulları anlık olarak değişebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zor Günler Geçecek Elbet

Merhabalar Cuma gününden beri çok zor zamanlar geçiriyoruz. Babaannem aniden fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırmışlar. 

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Erkan Özkaya - Pepsis Ve Tarantula

Merhabalar Kitap grubundaki meydan okuma kitabıydı Erkan Özkaya'nın Pepsis ve Tarantula kitabı.

Tarihte Bugün 24 Haziran

 

Yılbaşı Hediyeleşme Etkinliği Hediyelerim

Merhabalar Dün bir anda gelen ve günümü güzelleştiren bir kargo ile geldim. Sevgili Masal Zehra 'nın yılbaşı hediyeleşme etkinliğine katıldım ve Sevgili  Burası Hayal Kahvesi  bloğunun sahibi Ebemkuşağı ile eşleştim. Öncelikle bu güzel eşleşme için çok mutluyum. 

Ahmet Ümit - Kırlangıç Çığlığı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Yeni çıkan kitaplarla devam edelim istedim. Ahmet Ümit severler hadi toplanın. Yeni kitap haberiyle geldim.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

2018 Yılında Okuduğum Ve Tavsiye Ettiğim 10 Kitap

Merhabalar Geçtiğimiz günlerde sizlerle  2018 Yılında Okudukları 'mı paylaşmıştım.