Ana içeriğe atla

Suavi Kemal Yazgıç - Dünyanın Çekmeceleri

 

Suavi Kemal Yazgıç Dünyanın Çekmeceleri

Herkese Merhaba,

Kitap kulübümüzle birlikte okuduğumuz bir kitap Dünyanın Çekmeceleri. Kitabın ismi ne kadar dikkat çekici olsa da, ne yazık ki, kitap içeriği için aynı şeyi maalesef söyleyemeyeceğim. Aslında kitabın ismini listede gördüğümde çok da heyecan duymuştum ne yalan söyleyeyim.

Kitapta 33 tane öykü var. Aslında öykü de demek haksızlık olabilir. Zira bazıları bir iki sayfadan oluşuyor. Bir öyküyü okurken bana bir şeyler katmasını, kısa da olsa beni şöyle bir silkelemesini beklerim. Bırakın silkelemeyi ne yazık ki ben okuduğumu birkaç kez okumama rağmen anlamadım. Acaba sorun bende mi? diye düşünürken, kitap sunumunda birçok arkadaşımında benimle aynı fikirde olduğunu fark ettim. Bazı arkadaşlar kitaptaki birkaç öyküyü beğenmişler ancak açıkçası kolay kolay hiçbir kitap için bunu yazmam, yazara saygıdır neticede fakat benim için tam bir hayal kırıklığı, zaman ve ne yazık ki kitapların bu kadar pahalı olduğu şu zamanda para kaybına neden oldu. Kitap bittiğinde kitaba boş boş bakıp, "Eeee şimdi ne oldu?" diye kendime sordum. 

Yazara haksızlık etmek de istemiyorum fakat anlatmak istediği şeyi ben anlayana kadar defalarca okumam gerekiyor ve ben hâlen daha bir şey anlayamıyorsam, o kitap bana bir şey katmamış demektir. Yazarın kelimelere anlam yükleyeyim derken, beynimi çorba etmesi açıkçası bana edebi olarak ne kattı, hâlen daha kafamda deli sorular yani. Bir kitabı okurken uzun mesafe koşmuş gibi beni yoruyorsa, kafamı dağıtmak yerine beynim 404 not found error mavi ekran veriyorsa o kitap benim için ne yazık ki olmamış demektir.

Aslında burada kitap seçilirken daha titiz davranılmalıydı diye de düşünmeden edemedim. Sonuçta kitap kulübü olarak bir çok insanın okuyacağı kitabı siz belirliyorsunuz ve insanlar bu kitap için para veriyorlar. Neyse sağlık olsun neticede bu da bir deneyimdir. Bundan sonraki kitapları okumadan önce ben kendim daha fazla araştırma yapmam gerektiğini görmüş oldum bu sayede.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın.

Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun.

Hoşça kalın.

Yorumlar

  1. Bilinmedik yazarlar için her zaman bu endişeyi duyarım. Bu yazarı da yeni duydum mesela. Kitap seçenlerin dikkat etmesi gerekir kesinlikle Beyda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem;
      Aslında ben araştırma yapmadan genelde kitap almam ama bu biraz karmaşaya denk geldi diyelim. Gerçekten verdiğim paraya acıdım.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Fatih Murat Arsal Röportajı - 2 Kitap Hediye

Merhabalar Yazar röportajlarımıza çok sevdiğim aşkı yazan adam Fatih Murat ARSAL ile devam ediyoruz. Kendisine bu keyifli röportaj için tekrar teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyorum.

İçeriklerim Kopyalanıyor

Bugün  Kitaplara Kaçanlar  bloğu ile içerik çalınması ile ilgili konuştuk ve bunun üzerinden çok geçmeden benim içeriklerimin otomatik olarak kopyalandığını tesadüfen fark etmiş bulunuyorum.

Mimlendim ve Mimledim 37 - Hangi Yazınız Silinirse Üzülürsünüz?

Ne Zaman Akıllanacağız?

Merhabalar Son zamanların gündemindeki konu malum Çiftlik Bank ve Çiftlik Bank mağdurları.

Kestane Nasıl Pişirilir?

  Merhabalar Kış geldi.

Gülse Birsel - Beni Gözünüzde Büyütmeyin!

 

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam

Merhabalar Kısa zaman önce piyasa çıktı Ece Ablam'ın kitabı. Kendisi sağolsun bana nezaket gösterip okumam için kitabını hediye etti. Tekrar kendisine çok teşekkür ederim.

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım.