Ana içeriğe atla

Suavi Kemal Yazgıç - Dünyanın Çekmeceleri

 

Suavi Kemal Yazgıç Dünyanın Çekmeceleri

Herkese Merhaba,

Kitap kulübümüzle birlikte okuduğumuz bir kitap Dünyanın Çekmeceleri. Kitabın ismi ne kadar dikkat çekici olsa da, ne yazık ki, kitap içeriği için aynı şeyi maalesef söyleyemeyeceğim. Aslında kitabın ismini listede gördüğümde çok da heyecan duymuştum ne yalan söyleyeyim.

Kitapta 33 tane öykü var. Aslında öykü de demek haksızlık olabilir. Zira bazıları bir iki sayfadan oluşuyor. Bir öyküyü okurken bana bir şeyler katmasını, kısa da olsa beni şöyle bir silkelemesini beklerim. Bırakın silkelemeyi ne yazık ki ben okuduğumu birkaç kez okumama rağmen anlamadım. Acaba sorun bende mi? diye düşünürken, kitap sunumunda birçok arkadaşımında benimle aynı fikirde olduğunu fark ettim. Bazı arkadaşlar kitaptaki birkaç öyküyü beğenmişler ancak açıkçası kolay kolay hiçbir kitap için bunu yazmam, yazara saygıdır neticede fakat benim için tam bir hayal kırıklığı, zaman ve ne yazık ki kitapların bu kadar pahalı olduğu şu zamanda para kaybına neden oldu. Kitap bittiğinde kitaba boş boş bakıp, "Eeee şimdi ne oldu?" diye kendime sordum. 

Yazara haksızlık etmek de istemiyorum fakat anlatmak istediği şeyi ben anlayana kadar defalarca okumam gerekiyor ve ben hâlen daha bir şey anlayamıyorsam, o kitap bana bir şey katmamış demektir. Yazarın kelimelere anlam yükleyeyim derken, beynimi çorba etmesi açıkçası bana edebi olarak ne kattı, hâlen daha kafamda deli sorular yani. Bir kitabı okurken uzun mesafe koşmuş gibi beni yoruyorsa, kafamı dağıtmak yerine beynim 404 not found error mavi ekran veriyorsa o kitap benim için ne yazık ki olmamış demektir.

Aslında burada kitap seçilirken daha titiz davranılmalıydı diye de düşünmeden edemedim. Sonuçta kitap kulübü olarak bir çok insanın okuyacağı kitabı siz belirliyorsunuz ve insanlar bu kitap için para veriyorlar. Neyse sağlık olsun neticede bu da bir deneyimdir. Bundan sonraki kitapları okumadan önce ben kendim daha fazla araştırma yapmam gerektiğini görmüş oldum bu sayede.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın.

Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun.

Hoşça kalın.

Yorumlar

  1. Bilinmedik yazarlar için her zaman bu endişeyi duyarım. Bu yazarı da yeni duydum mesela. Kitap seçenlerin dikkat etmesi gerekir kesinlikle Beyda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem;
      Aslında ben araştırma yapmadan genelde kitap almam ama bu biraz karmaşaya denk geldi diyelim. Gerçekten verdiğim paraya acıdım.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Erkan Özkaya - Pepsis Ve Tarantula

Merhabalar Kitap grubundaki meydan okuma kitabıydı Erkan Özkaya'nın Pepsis ve Tarantula kitabı.

Fazıl Hüsnü Dağlarca - Saadet

Aşçı Çırağı Kursu

Gülse Birsel - Beni Gözünüzde Büyütmeyin!

 

TRT Dinle

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun