Ana içeriğe atla

TRT Dinle

Herkese Merhaba,

İnsan hayatta nelere alışıyor ama bir hasretlik için çözüm bulamıyor ne yazık ki. Oğlum gideli bir buçuk ay oluyor. Sadece iki hafta önce sağlık nedeniyle gelmek zorunda kalınca iki gün gördük kendisini. Ona da görmek denirse. Deyim yerindeyse kapıdan girdi, bacadan çıktı gitti. Temmuz ayında görüşeceğiz inşallah ama o zamana kadar da daha bir ay kadar var. Neyse sağlık olsun ne yapalım.

Bu sıralar sizlere yeni keşfettiğim bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. TRT Dinle. Uygulama içerisinde müzikten tutunda, sesli kitap, radyo tiyatrosuna kadar her şey var. Benim gibi yürüyüş esnasında bir süre sonra müzikten sıkılıyorsanız, farklı şeyler dinlemek istiyorsanız ya da yürüyüş yapacağım ancak müzikte dinlemek istemiyorum diyorsanız, bu uygulama tam size göre. Uygulamayı play store'dan indirip ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Bu uygulamayı keşfettiğimden bu yana yürüyüşlerim daha bir keyifli oldu. Normalde sesli kitapta dinliyorum ancak bazen seslendiren kişinin ses tonundan, ya da tonlama tarzından dolayı çoğu kitabı başlarda bırakmak zorunda kalıyorum. Belki de o anki tuh halim o sesi kaldıramıyor, bilemiyorum. İnternet üzerinden yine sesli kitapta dinlerim ancak bu uygulamadaki tiyatro, sesli kitap bitmeden sanırım diğer mecralardakine kolay kolay geçemem. Zaten radyo tiyatrosunu oldum olası severim. Bununla ilgili ayrıca bir yazı yazarım. Çok anılarım var çünkü.

Bu uygulamayı spor yaparken, yürürken, bir yere giderken çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bence bir deneyin derim. Bence pişman olmazsınız. 

Yarın günlerden zumba. Sabah aşçılık kursu var. Eve gelip çantamı alıp, zumba kursuna geçmem lazım. Bu sıra gerçekten hayatım eskisine nazaran aşırı hızlı. Hatta hayatım tamamen hareket üzerine kurulu da diyebilirim. Pazar günü yüyürüşüne eşimi bile aldım yanıma, daha ne olsun. Bu akşam oğlumla konuştuğumda zumba dersinden haberi oldu ve çok sevindi. Annesinin yeni şeylerle uğraşmasından aşırı memnun. Eşimde zaten bana tam destek. Bakalım bu spor sayesinde tatile gidene kadar gözle görülür bir değişim olacak mı? Hoş oğlum geldiğinde fark edildiğini söyledi ancak daha yeni başlıyoruz. Bana kalırsa öyle aman aman bir değişim olmadı. Yılmadan hem sporu, hem de sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmediğimiz sürece bu döngü hep kısır döngüde kalır. Bunun olmaması için devam edelim. Temmuz ayında toplamda kaç kllo verdiğimi yazarım. Zira o zamana kadar tartılara küstüm. Tartmasınlar.

Herkese hayırlı geceler. Allah'ıma emanet olun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Uygulama önerisi için teşekkürler. Deneyeceğim mutlaka... Ve azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Çaba varken sonuç da vardır. Keyifli bir süreç olsun yeter ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruyşena;
      Rıca ederim. Amin inşallah. Sancılı bir süreç ama sonuç inşallah mükemmel olacak. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Radyo tiyatrosunu ben de severim bakayım şu uygulamaya :)

    YanıtlaSil
  3. TRT Dinle , bugün yazlığa giden ve tek başıma sıkılırsam ne yapacağım diyen annem için ne hoş bir seçenek. Ben de bir bakayım ona. Tartılar ile de kilom ile de barıştım. Manken değilim podyuma çıkmicam dedim ama tabii tek görünüm değil önemli olan, sağlık yanı da var ve 30 kilo kadar verirsem hiç bir şeyim kalmayacak :-))))))))))))))))))))))))Sevgiler sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mai;
      Bence sever annen. Zira ben çok sevdim ve sürekli dinliyorum. Arkası yarınları sabırsızlıkla bekliyorum. Tartı ile barışık durumdayım ama bir müddet kendisi ile görüşmesem daha iyi. Zira bir süre sonra tartılınca birden çok kilo düşmüş olması daha güzel bir duygu olacak. 30 kilo bende de v ardır o kadar. Yalnız değilsin. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. radyo tiyatrosunu yutuptan izliyom ama dediğine de bakarım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Erkan Özkaya - Pepsis Ve Tarantula

Merhabalar Kitap grubundaki meydan okuma kitabıydı Erkan Özkaya'nın Pepsis ve Tarantula kitabı.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Zor Günler Geçecek Elbet

Merhabalar Cuma gününden beri çok zor zamanlar geçiriyoruz. Babaannem aniden fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırmışlar. 

Tarihte Bugün 24 Haziran

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Fazıl Hüsnü Dağlarca - Saadet

Radyo Tiyatrosu - Yalnızlar

 

Piyasalarda Bugün: 25 Haziran 2024