Ana içeriğe atla

Yumurtalı Tarifler 1 - Kaşar Lorlu, Taze Soğanlı Omlet

Herkese Merhaba

Yumurta benim kahvaltıda olmazsa olmazım. Evde yumurta on adetten aşağıya düşünce "Yumurta kalmadı!..." diye acil durum alarmı veriyorum. Oderece yumurtaya bağlıyım. Gerisini siz düşünün. 

Sabah kahvaltılarımın vazgeçilmezi yumurta ile yeni tatlar denemeyi çok seviyorum. Bunları da sizlerle paylaşmak istedim. 

Lor peyniri sevmiyorum. Ancak uzun yıllar önce keşfettiğim kaşar lorunu ise aşırı seviyorum. Lor peyniri gibi itici bir tada sahip değil. Aynı zamanda da tuzsuz olması nedeniyle benim gibi tansiyon problemi olanlar için birebir. 

Canım peynir yemek istemediği zamanlarda yaptığım çok güzel bir omlet var. Üstelik sağlıklı yaşam sürecine de oldukça uygun ve aşırı doyurucu. Hadi bugün sizlerle onu paylaşayım. Buyurun o zaman tarifime.

Malzemeler;
Kaşar loru
Yumurta
Taze soğan
Tuz
Tereyağı

Yapılışı;
Tereyağını tavada eritelim. Taze soğanı ekleyip bir tur çevirelim. Soğanı öldürmeden sadece diriliğini hafif alalım. Kşar lorunu ilave edelim ve biraz daha pişirelim. Tuz ile çırptığımız yumurtaları ilave edip, tavanın kapağı kapalı, ocağın altı kısık olarak pişirelim. Sıcak servis edelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tarifimizin videosuna YOUTUBE kanalımızdan ulaşabilirsiniz.


Normalde eşim ve oğlum benim gibi içinde peynir bulunan ürünleri pek sevmezler. Ancak kaşar loru içinde belli bile olmadığından severek yediler. Taze soğanında hakkını yememek lazım. Gerçekten olayı bambaşka yerlere götürüyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. yaparım bunu taams, tuzsuz lora yumurta kırıp yiyodum, bunu da yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. kaşar lorunu hiç duymamıştım, araştırayım hemen, tam benlikmiş.... ben de yumurtalı herşeye bayılangillerdenim... kaşar lorlu taze soğanlı omlete de bayılacağımdan eminim... :) Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  3. hello dear sir/madam
    I read your blog Yazan: Beyda'nın Kitaplığı Şubat 10, 2022for a long time. That's why you are requested to add this post to our blog in your portal.
    Verify in our blog this blog.professionalmovers.in . We keep sharing your blog with us from time to time.
    thank you

    This is My Blog:- Packers And Movers

    Hyderabad

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi