Ana içeriğe atla

Barbunya Pilaki

Herkese Merhaba

Oğlumun ev ödevleri son sürat devam ederken her hafta yeni tarifler denemeye de devam ediyoruz. 

Barbunya Pilaki aslında yapılması kolay gözükse de, teknik yemeklerden birisi. Ev ödevimiz olan bu yemeğin okulda gösterimleri olduğundan videolarını da çekiyoruz. Geçenki yazılarımda da duyurduğum gibi çektiğimiz videoları da artık youtube kanalımızda yayımlamaya başladık. Fakat barbunya pilakinin blogda tarifi olmayınca bloğa da tarifini yazmak istedim.

Barbunya sağlıklı yaşam sürecine her ne kadar uygun bir ürün olsa da diyet yapanların içerisindeki nişasta oranından dolayı kontrollü tüketmeleri de gereken bir ürün. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Barbunya
Havuç
Soğan
Sarımsak
Tuz
Salça
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı toz biber

Yapılışı;
Soğan ve sarımsağı doğrayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım. Soğan ve sarımsakları ilave ederek soteleyelim. Soteleme bittikten sonra yıkadığımız barbunyalarımızı ilave edelim. Havuçlarımızı küp küp doğrayalım. Havuçları da ilave edelim. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim. İyice kavurduktan sonra salça, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave ederek salça kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Kavurduktan sonra suyunu ilave edelim. Suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Yapanlara şimdiden afiyet bal, şeker olsun inşallah.

Önemli not: Ara ara suyunu kontrol edin. Eğer suyu az gelecek olursa sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin. Burada önemli husus barbunyanın suyunu tamamen çekmesi ve barbunyaların lokum gibi olana kadar pişmesi. Ancak yüksek ateş olmaması da barbunya pilakinin lezzeti açısından önemli. 

Tarifin youtube kanalımızdaki videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın. 

Yorumlar

  1. Bizim buralarda piştikten sonra fırına veriyorlar bu yemeği çok da lezzetli oluyor,ellerinize sağlık kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiremithanem;
      Evet fırınlama olayını duydum ama yapmadım. Onu da deneyeyim. Teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Çok sevdiğim bir lezzettir barbunya pilaki. Çok harika görünüyor, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi