Ana içeriğe atla

Mantarlı Karışık Omlet

Herkese Merhaba;

Sağlıklı yaşam sürecimde kahvaltı benim için vazgeçilmezdir. Yumurtaya ise bayılırım. Evde yumurta eksilince evde kırmızı alarm verilir. O derece yumurta severim. Her sabah kahvaltı da en az iki yumurta tüketirim. Ancak sabahları yumurtayı değişik şekillerde tüketmeyi de çok seviyorum. Sizlere sabah kahvaltıda tüketeceğiniz, oldukça tok tutan bir tarif ile geldim. Burada kullandığım malzemelerden taze soğan, taze sarımsak ve domatesi yazdan dondurucuya koyduğum ürünlerden. Kışın taze sarımsak bulamayabilirsiniz ama taze soğan vardır. Sarımsak olmadan da bu tarifi yapabilirsiniz ancak yazın mutlaka taze sarımsak ile de yapıp denemenizi tavsiye ederim. Ben kışın domates alanlardan değilim. Siz dilerseniz birkaç tane domates alarak deneyebilirisniz. Bu tarif aslında yaz aylarında daha rahat uygulayabileceğiniz bir tarif. Yine de tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Çırpılmış yumurta
Taze soğan
Taze sarımsak
Mantar
Domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı;
Doğradığımız mantarı zeytinyağı ile hafif kavuralım. Sonra kabuklarını soyduğumuz ve doğradığımız domatesleri ilave edelim. Doğradığımız taze soğan ve taze sarımsağı ilave ederek tüm ürünleri pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım. Pişen ürünlerin üstüne çırpılmış yumurtayı ilave ederek tavanın üstüne kapak kapatarak kısık ateşte pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

Ben bazen bu tarifi akşam menüsü olarak da tüketiyorum. Özellikle hafif öğün geçirmek istediğimde benim kurtarıcım oluyor. Sizlerde mutlaka deneyin. Ben tüketirken pulbiber ilave ediyorum. Acılı sevdiğim ve metabolizmayı hızlandırdığı için tercih ediyorum. Dilerseniz sizlerde pulbiber ile deneyebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Ennn sevdiklerimden. Afiyet olsun 🙏. Şimdiden mutlu bir yıl dilerim canım 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Çok teşekkürler canım. Sana da mutlu ve sağlıklı bir yıl olsun inşallah:)

      Sil
  2. Mantar hiç sevmem ama omlette denmedim :) Güzel olabilir belki. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız;
      Ben severek tüketiyorum istersen az bir şey dene. Belki seversin:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi