Herkese Merhaba;
Annemler yazın köyden patates hasat etmişlerdi. Ancak patatesler bebek patates olunca bunları kullanmak bayağı sıkıntı oldu. Lezzeti çok güzel fakat küçük. Benimde aklıma elma dilim patates geldi. Tabi bunu bebek patatese uyarlama yaparak. Elma dilim patatesi kabuklu olduğundan çok severim. Patatesi ziyan etme şansınız yok. Bu bebek patatesleri de ziyan etmemek için bu yöntem gerçekten çok işime yaradı. Ancak bunu sağlıklı yaşamada uygun yapmak önemliydi ve uyarlama sonucu gerçekten de süper oldu. Hadi o zaman tarife geçelim.
Malzemeler;
Bebek patates
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber
Pulbiber çok az
Zerdeçal
Kekik
Kimyon
Kaşar
Yapılışı;
Patatesleri kabuklarını soymadan düzgünce yıkayalım. Üzerinde çamur vs. kalmasın. Tencereye koyarak haşlayalım. Fakat çok fazla haşlama da yapmayalım. Sadece üstüne patates ezici ile basıp ezebileceğimiz kadar haşlayalım. Fırında da pişeceği için kendinden geçecek kadar haşlama yapmayalım.
Haşlanan patatesleri fırın tepsisine alalım. Üstüne patates ezici ile bastırarak çatlatalım. Tuz, zeytinyağı, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve zerdeçal ekleyerek karıştıralım. Üstlerine kaşar peyniri koyalım. 170 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Yapanlara ve deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bu tarifi ben genelde pazar kahvaltısında tercih ediyorum. Fırın patatesin değişik bir versiyonu ve kabuklu olduğu içinde elma dilim patatese de benziyor. Bu sayede elma dilim patatesi isteğimi de köreltmiş oluyorum. Bebek patatesleriniz varsa mutlaka denemelisiniz. Ben kaşar çok fazla kullanmadım. Oğlum patatesi patates olarak yemeyi tercih ettiğinden tepsinin yarısı kaşarlı, yarısı sade olarak yapıldı. Eşim her ikisini de yer. Ona patates olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.