Ana içeriğe atla

Unsuz Mercimekli Pırasalı Börek

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecimde çok severek yaptığım, sizlerinde beğenerek tüketeceğini düşündüğüm bir börek tarifi ile geldim. Özellikle yeşil mercimek ve pırasa sevenlerin çok seveğini düşünüyorum. Ben özellikle kışın pırasanın bol olduğu zaman sıkça yapıyorum. Hadi o zaman tarifimize geçelim.

Malzemeler;
Yarım kilo pırasa
2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
Karabiber
2 paket kabartma tozu
5 yumurta
Tuz
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Çörekotu

Yapılışı;
Tavaya zeytinyağını alalım ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Soğanları kavurduktan sonra salçayı ilave edip kavuralım. Salçadan sonra doğradığımız pırasaları ilave edelim ve iyice kavuralım. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave ederek soğumaya bırakalım.

Yumurtaların sarısı ile beyazlarını ayıralım. Beyazlarını kabartma tozunu ilave edip mikser ile köpük oluncaya kadar ara vermeden çırpalım. Çırpma işlemi bittikten sonra yine çırpılmış yumurta sarılarını ilave edelim ve spatula yardımı ile köpüğü dağıtmadan karıştıralım.

Soğuyan pırasa harcını ve yeşil mercimekleri bir kabın içinde iyice karıştıralım. Üzerine yumurta karışımını ilave edelim ve yine köpüğü dağıtmadan karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye harcımızı dökelim ve üzerini düzeltelim. Çörekotunu üzerine serpelim. 170 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. İster sıcak, ister soğuk servis edelim. Dilerseniz böreği hazırlayıp, derin dondurucu da saklayabilir ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet, bal, şeker olsun inşallah. 

Bu börek tok tuttuğu gibi, sağlıklı yaşam sürecine de çok uygun. İşe öğle yemeği, çocuğunuza okula beslenme olarak da alternatif olabilir. Misafirlerinize ikram olarak bile sunabilirsiniz. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.




Yorumlar

  1. Sağlıklı ve besleyici... Teşekkür ederim tarif için. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ayyy boşnak böreği mi neydi buuu çok fenaaa hehehe :)

    YanıtlaSil
  3. Mutlaka denemelitim bu tarifi 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi