Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Bamya

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim son hız devam ederken, hepimizin çok severek tüketmediği fakat tüketmemiz gereken bir sebze tarifi ile geldim. Bizim evde herkes bamyayı severek yer. Özellikle oğlum bir tencereyi kendi başına bitirebilir. O derece çok seviyor. Üstüne ekstra limon sıkması da cabası. Ekşili çok hoşuna gidiyormuş.

Bamya sindirim sistemi, cilt sağlığı, kemikleri güçlendirmenin yanı sıra bağışıklık sistemimiz içinde çok faydalı bir besin. Bunun dışında özellikle iri ve çekirdekli olanlarında quarcetin, flavanoidler bulunuyor. Bunlar güçlü birer antioksidan olduğu gibi, aynı zamanda kanser önleyici özelliği sahip. Bu nedenle çok severek yemeseniz bile en azından faydaları için tiketmenizde yarar var. Hadi o zaman gelelim zeytinyağlı bamya tarifine.

Malzemeler;
Bamya
Domates ya da salça (Ben yazdan hazırladığım için dondurucudan domateslenmiş olan bamyadan kullanıyorum)
Zeytinyağı
Soğan
Sarımsak
Limon tuzu ya da limon
Karabiber
Tuz

Yapılışı;
Tencereye zeytinyağı ile birlikte doğradığımız soğan ve sarımsakları alalım. Ben biraz bol soğan ve sarımsaklı sevdiğimden fazla koyuyorum. Soğan ve sarımsaklar biraz renk aldıktan sonra tuzunu ilave edip biraz daha karamelize hale getirelim. Sonrasında bamyalarımızı ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra domates ya da salçasını ilave edelim. Karabiber, limon tuzu ya da limonu da ekleyelim. Son olarak fazla olmayacak şekilde suyunu ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Sonrasında afiyetle tüketelim.

Bamyayı eskiden kuruturduk. Bence bu çok eziyetliydi. Zira tek tek ipe geçirmek işkence. Dondurucuyu çıkaranlardan Allah razı olsun şimdi dondurup, kışın taze gibi tüketebiliyoruz. Bu sene 4 kg bamya koydum. Ancak o bile gözüme az görünüyor. Fakat temizlemesi sıkıntı olduğu için bununla yetinmek gerek. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. merhaba, ben artık bamyayı döne döne temizlemiyorum. instagram da Fitmühendis'ten görmüştüm mutfak makası ile sadece tepesini kesiyorum. fark edilmiyor pişince bir fark olmuyor. kızartırken de aynı şekilde tepesini kesmeseniz de oluyor, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. oooo en sevdiklerimdeeen :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi