Ana içeriğe atla

Keçiboynuzu Unu ile Fit Kek

Merhabalar

Uzun zaman önce keçiboynuzu ununun faydalarını okumuş ve hemen kilerime koymuştum. Ancak bugün, yarın derken bir türlü denemek ve kullanmak fırsatı bulamamıştım. Dün gece eşim yemek sonrası "Tatlı yok mu?" deyince aklıma keçiboynuzu unu geldi. Hemen bugün internette "Nasıl bir şey yapabilirim?" diye araştırmalara girdim. Ev halkı olarak tahin-pekmez ikilisine aşığız. İçinde bunlarında bulunmasıyla hemen kendimi sabah sabah mutfakta buldum. Tarife geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Tarifte kako vardı ve bende uyguladım. Ancak biraz ağır geldi. Normal şartlarda kakao severim ama pekmezli tarifte biraz ağırlaştırmış. Yenmeyecek gibi değil ama kakaosuz kesinlikle daha güzel olacaktır. O zaman tarife geçelim sonrasında sizlere yorumumu yazayım.

Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı keçiboynuzu unu
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı harnup (keçiboynuzu) pekmezi
2 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tarçın
(Malzemelere dahil olmayan isteğe bağlı olarak badem,fındık ve cevizi robotta un haline getirip ekledim. Bence güzelde olmuş.)

Yapılışı;
Yumurta ve pekmezi iyice çırpalım. Sonrasında kalan malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Pişirme kağıdı serilmiş baton kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirelim. Soğuyunca kalıptan çıkaralım ve servis edelim. Yapacaklara şimdiden afiyet bal, şeker olsun.

Kek sağlıklı yaşam sürecime uyduğu için beğendim. İçinde temiz ürünlerin olması nedeniyle çocuklarımıza da yedirebileceğimiz güzel bir kek. Ancak dediğim gibi kakao nedeniyle biraz ağır olmuş. Eşim pek kakao sevmez. O yüzden eşim yese bile severek yiyeceğini düşünmüyorum. Ancak bizim evde hiçbir şey israf olmaz. Yapıldıysa mutlaka tükenir. Bu nedenle sevmese de yer. Bir de eşim içinde şeker olmadığı için sevmeyecektir. Çünkü tatlandırma kısmını keçiboynuzu unu ile pekmezden alıyor. Tatlı bağımlısı biri olduğundan kekin tadı ona az gelecektir. Ancak yapacak bir şey yok, yiyecek. Oğlum muhtemelen sever. İçinde kakao varsa her türlü yer zaten. Keçiboynuzu özü ve keçiboynuzu unu ile yapıldığı için özellikle oğlumun yemesini istiyorum. Gelişme döneminde olduğundan yararı olacaktır. Zaten diğer ürünlerde sağlık açısından oldukça faydalı daha ne olsun.

Toparlamak gerekirse sağlıklı yaşam sürecinde benim kakao olmadan tercih edeceğim bir kek tarifi oldu. İçinceki ürünler için bile tüketebilirim. Yapı olarak da çok kuru bir kek olmadı. İçi hafif yumuşak. Biraz da browni yermiş hissi veriyor. Umarım sizlerinde bu tarif işinize yarar ve tatlı krizlerinizi atlatmanıza yardımcı olur.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın. 

Yorumlar

  1. Nefis görünüyor, ne zamandır kek yapmıyorum. Hemen denemeliyim 👍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024