Ana içeriğe atla

Patrick McGrath - Tımarhane Kitap Tanıtımı

Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft ve Henry James’in karanlık seslerinin günümüz edebiyatında tekrar yankılanmasını sağlayan  McGrath, Tımarhane ile ikinci kez Türkçede!
 
Ülkemizde Hayalet Şehir yapıtıyla bilinen Patrick McGrath, bu kitaptaki öyküleriyle gotik atmosferi pencerelerimize kadar sürüklemişti. McGrath,  bu defa insanlık tarihinin zifiri karanlığını tımarhane içerisinden yeniden resmederken okuru yüksek güvenlikli bir akıl hastanesinin duvarları içine sıkıştırıyor. Birçok yan hikâyeyi besleyen Tımarhane’nin ana izleğinde, saplantılı bir cinsellikten kurtulamayan bir kadın, onun yüksek kariyer hedefleri olan doktor eşi ve eski eşinin kafasını kestiği için tımarhaneye yollanan heykeltıraş bir katil arasındaki karmaşık ilişki var.
 
1996 senesinde Guardian Kurgu Ödülü'ne aday gösterilen Tımarhane, 2005 senesinde de Ian Mc Kellen’ın başrolünde oynadığı bir filme uyarlandı. Romanın kapağını açıp hastanenin koridorlarında dolaşırken en başa dönmek isteyeceksiniz ancak hikâye sizi çoktan ardında bırakmış olacak.

Basım Yılı : 2021

Sayfa Sayısı : 471

Othello Kitap

Çevirmen : Onur IŞIK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi