Ana içeriğe atla

Nohut Cips

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecinde olanlar için bugün hem tok tutacak, hem de abur cubur ve cips isteğinize ket vuracağını düşündüğüm bir atıştırmalık tarifi ile geldim. Ben sağlıklı yaşamda iken, ev halkını da bu sürece uydurmaya çalışıyorum. Bazen mırın kırın ediyor olsalar da, genel olarak baktığımızda bana uyum sağlamaya çalışıyorlar. Nihayetinde yaş geçiyor ve alınan kiloların verilmesi de bir o kadar zor oluyor. Hadi bakalım, bugün sizlere hafta sonunda televizyon karşısında tüketebileceğiniz bir nohut cips tarifini vereyim.

Malzemeler;
Haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Toz zerdeçal
Kekik
Kırmızı toz biber

Yapılışı;
Haşlanmış nohut zaten ıslak olduğundan yağ kullanmaya gerek görmedim. Bu nedenle diyet yapanlar içinde oldukça uygun. Nohutun içine isteğinize göre baharatları ekleyin. Ölçü vermiyorum herkesin damak tradı ve acı eşiği farklı. Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı sererek baharatlı nohutu tepsiye yayın. Üst üste gelmemesine dikkat edin. Fırını 180 dereceye alarak üstten ikinci bölüme tepsiyi yerleştirin. Nohutlar kızarıp, biraz kuru hale gelinceye kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra hemen tabaklama yapmayın. Biraz tepside soğusun. Yoksa buharından hamur kıvamına gelir. Tepside soğuduktan sonra tabaklayıp servis yapabilirsiniz. 

Burada dikkat etmeniz gereken her defasında yiyeceğiniz kadar hazırlayıp, pişirin. Fazla kaldığında ertesi gün biraz yumuşama olabiliyor. Bu şekliyle de tüketilebilir ama ilk hali bence daha güzel. 

Bu tarifi misafirlerime yaptım ve herkesten tam not aldı. Hem sağlıklı, hem de pratik. Hele ki çocuklarınız nohut yemiyorsa bu şekilde onları kandırarak hem nohut yedirip, hem de cips yedikleri izlenimini verebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden adiye bal şeker olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. oyyy güzel bişi öğrenmiş olduuum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok seviyorum bu tarifi, salataların üstüne de yoğurtla da çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Aa ne kadar enteresan. Şimdiye kadar hiç duymamıştım. Çok lezzetli bir atıştırmalık gibi görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?