Ana içeriğe atla

Nazlı Ozan - Derin Ateş


Merhabalar

Uzun zamandır okunacaklar listesinde olan, kitap gününde gelen kitaplardan birini sonunda okudum. İki senedir kitaplıkta duruyordu ve geçenlerde elime geçince bir günde okuyup bitirdim. Hadi öncelikle kitap konusuna bakalım. Sonrasında yorumlarıma geçelim.

Derin Aksu mimardır ve yakın zamanda işsiz kalmıştır. Uzun zamandır iş bulamamıştır, ödemesi gereken bir kredi borcu vardır. Ataman Holding tarafından görüşme için çağırıldığında artık seçme şansı kalmadığını ve ne olursa olsun işi alması gerektiğini düşünür. Ancak görüşmeye gittiğinde kendisine yapılan teklifle çılgına döner.

Ateş Ataman Ataman Holding veliahtı olup, kendisi iflah olmaz bir çapkındır. Sürekli ilişkiler ve düzenli aile yaşantısı, hele ki evlilik ona göre değildir. Ancak son zamanlarda basında çıkan asılsız haberler nedeniyle dedesinden veto yediğinde arkadaşı Melih'in aklına gelen planı uygulamaya sokmaya karar verir. Geçici bir sevgili bulacak, dedesi ile tanıştıracak ve sonrasında olmadığını söyleyerek ayrılarak dedesinin dilinden kurtulacaktır. Tabi bu kız kimsenin bilmediği, magazinin tanımadığı biri olmalıdır. 

Planlarını yaptıklarında Melih Selin adında birini ayarlar. Bir kaç ay sevgili rolü oynayacakları kişi ile Derin'in görüşmesi aynı gün aynı saatte olursa, danışmadaki kız görüşme yerlerini karıştırırsa sonuç ne olur?

Kitabı okumaya başladığımda büyük bir beklenti içindeydim. Bu tarz kitaplar okuduğumda genellikle kafa dağıtır, bulunduğum ruh halinden çıkarım. Ancak bu kitap ne yazık ki bana çok hitap etmedi. Konu bilindik olsa da genellikle yazarın ağzından anlatılan, çok fazla konuşma metnin olmadığı kitaplar bana biraz sıkıcı geliyor. Özellikle romantik komedi tarzındaysa konuşmalı olması taraftarıyım. Bunun yanı sıra Melih ile Pınar ikilisinin birbirlerine olan aşklarında da o tutukuyu ne yazık ki hissedemedim. Aynı şey Derin ve Ateş içinde geçerliydi. Bir noktaya kadar durağan ilerleyen hikaye, bir yerden sonra hemen hızla ilerlemeye başladı. Ne olduğunu tam anlayamadan finale geldik. Finalde bana kalırsa çok acele ile yazılmış gibiydi. 

Yazarın okuduğum ilk kitabı. Normalde diğer kitaplardaki yorumlarına bakarak aslında bu kitabı almayı çok düşünmemiştim. Ancak bir arkadaşımın yoğun ısrarı nedeniyle aldım. Fakat benim için hayal kırıklığı olan bir kitap oldu. Yazarın emeğine saygısızlık etmek istemem ama kaleminin biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle romantik komedi yazıyorsanız diyaloglar daha fazla olmalı. Yazarın ağzından olayların akışını okumak bana pek hitap etmiyor.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

“YANACAĞINI BİLE BİLE ATEŞE YÜRÜR MÜYDÜN?”

Aşk mı? Ateş Ataman’a göre sadece aptal bir duyguydu?

Evlilik mi? Hayatının sonuna kadar bekâr kalabilirdi.

Beklediği kişi mi? Elbette onun küçük planının bir parçası olacak kız bir başkasıydı. Ama yanlışlıkla odasına giren kişi Derin’di. Fakat Derin, erkeklerle ilgili bir liste yapıyor olsaydı, Ateş Ataman’ın adını kesinlikle o listenin en başına yazar ve üzerini de kırmızı kalemle işaretleyerek “ASLA YAKLAŞMA!” yazardı.

Ve yanlış zamanda belki de en doğru yerde olan Derin’den sonra artık hiçbir şey ne Ateş ne de Derin için eskisi gibi olmayacaktı!

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 432

Arunas Yayıncılık

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi