Ana içeriğe atla

Yumurta Kapama

Merhabalar

Son zamanlarda kendimi acayip şekilde mutfağa vurmuş bulunmaktayım. Öyle ki yeni ne tarif görsem ya da aklımda olupta uygulayamadığım ne kadar tarif varsa bunları uygulamakla kafayı bozmuş durumdayım. Bunlardan biri de yumurta kapama. Sizlerde benim gibi yumurta ve tereyağı ikilisine aşıksanız, kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler;
Yumurta
Tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Pulbiber

Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları katı şekilde haşlayalım. Tavada tereyağını erittikten sonra (kesinlikle kızarmayacak) yumurtaları ortadan ikiye bölüp ekleyelim. Tuz, kırmızı toz biber ve pulbiberi de ekledikten sonra alt üst tereyağı da kızarana kadar çevirerek pişirelim. Burada en önemli noktalardan birisi bol tereyağı olması, diğer hususta çorbaların üstüne yakılan tereyağı gibi yumurtaları pişirirken o derecede tereyağının yakılması. Yani şöyle diyeyim tereyağı çiğ kalırda pek bir şeye benzemez. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024