Merhabalar;
Kereviz en sevdiğim sebzelerden biri. Her ne kadar çoğu kimse sevmiyor olsa da ben resmen bayılarak tüketiyorum.
Ramazan ayı nedeniyle evdekiler yemek kısmını pek sevmediğinden, iftarda hafif ekşili bir salata yapmaya karar verdiğimde hemen kerevizi işin içine dahil ettim. İftarda hem mideyi yormayan, hem de sağlıklı yaşam sürecine uygun bu salatayı da hemen paylaşmak istedim. Hadi o zaman başlayalım.
Malzemeler;
Kereviz
Yeşil elma
Zeytinyağı
Sirke
Limon
Ceviz
Süzme yoğurt
Yapılışı;
Kereviz ve yeşil elmayı soyup limonlu suya koyalım. Biraz bekledikten sonra ikisini de rendeleyelim. Süzme yoğurdu bir kapta azıcık sulandırarak çırpalım. Rendelediğimiz kereciz ve yeşil elmayı ilave edelim. İçine zeytinyağı,sirke,limon ve cevizi de ilave edip karıştıralım. Biraz buzdolabında soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Yeşil elma, ekişilik oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben biraz ekişili bir tat sevdiğim için limonu biraz fazla kullandım.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Kerevizi normalde yemem ama annemin sık sık yaptığı kereviz salatasına bayılırım :-)) Gerçi elmalı tarifi daha önce duymamıştım, kendisine de ileteceğim bu tarifi 🙏☺️
YanıtlaSilSzgnBsl;
SilBu şekilde daha hafifi oluyor. Umarım seversiniz. Annenize selamlar:)