Ana içeriğe atla

İnstagram Telif Hakkı Dolandırıcılığı

Merhabalar

Bugün iftar sonrasında başıma gelen bir olayı sizlerle hemen paylaşmak istedim.

İftar sonrasında telefona mesaj geldi. Mesaj içeriğide aşağıda mevcut. İşte telif hakkına girmişim, bağlantıyı tıklayıp öğrenebilirmişim. 24 saat içinde geri dönüş yapmazsam hesabım kapatılacakmış. Bağlantıya tıklatığınızda sizi saçma sapan bir adrese yönlendiriyor ve şifre kullanıcı adı, telefon numarası doğrulaması istiyor ki; İnstagram böyle bir şey yapmaz. 

Gelen mesaja cevap olarak (Mesaja cevap verdim çünkü ne saçmalayacaklarını görmek istedim.) ne telif hakkını ihlal etmişim diye sorduğumda bana hemen cevap yazmaklta gecikmediler. Hesap doğrulama yapın, aksi takdirde hesabınız kapatılacaktır. Size neden güveneceğim, kaldı ki ihlal ettiğim şeyi bile söyleyemiyorsunuz dediğimde, uslübüma dikkat etmemi, onların sadece mesaj ile bilgilendirme yaptıklarını söylediler. Kaldı ki üslüp konusunda daha bismillah bile dememişken. 

Hemen hesabı şikayet etmek istedim ancak hesap kapatılmış sanırım şikayet edemedim ama hesabı engellemeyi başarmıştım. Konu ile ilgili yazılımcı arkadaşımı aradığımda hack için bu tarz paylaşımların yapıldığını, instagram vb. kuruluşların şifre istemediğini ve mesaj yoluyla bildirim yapmadığını söyledi. 

Bu tarz mesajlarla hesapları hackleyip artık ne amaç için kullanacaklarsa ele geçiriyorlarmış. Ramazanda özellikle iftar saatinde kafa bi milyon durumundayken bu tarz mesajları dikkate almayın. Şikayet edip, engelleyip kapatın.

Kaldı ki instagram hesabımda telif hakkına girecek ne gibi bir işlem yapmış olabilirim? o da ayrı bir tartışma konusu. Zaten mesajda gelen internet sitesi de instagram ile uzaktan yakından alakalı bile değil.

Aman siz siz olun, sakın ola bu tarz mesajlara kanmayın.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kenbdinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.


Yorumlar

  1. Linke tıkla dolandırıcığı çok popüler bu aralar. Aşı sırası geldi tıklayın diye olanlarda bi hayli.Dikkatli olmak lazım.

    Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Son zamanlarda benim de bir çok arkadaşımın başına gelen bir olay. Dediğiniz gibi instagram böyle birşey yapmıyor, hiç sormadan direk hesaba kısıtlama getiriyor:-)) Bu tip durumlarda hesabın içeriğine bakmak lazım. Genelde yeni açılmış, takipçisi olmayan ve paylaşım yapmayan hesaplar. Sizin hesabınızı ele geçirdiklerinde de "media markt" hediye çeki vb. mesajlarla sizi takip eden insanları dolandırmaya çalışıyorlar... Dediğiniz gibi dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
  3. Ne zaman Instagramın bir hesapla yazıştığı görülmüş ki, değil mi? Direkt kısıtlama getirir hesaba. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, selamlar.

    YanıtlaSil
  4. ne yöntemler buluyolar demekki :)

    YanıtlaSil
  5. aman dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?

 

Bir Yaprak Sarması Meselesi